Connect with us
Publicitate

Social

Rafila, despre valul patru în România: „Refuzul vaccinării va duce la decese şi cazuri grave într-un timp scurt”

Publicat

pe

Publicitate

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii vorbeşte despre valul patru de al pandemiei de COVID-19 şi spune că va duce la cazuri grave şi decese într-un timp scurt. Acesta spune că refuzul oamenilor de a se vaccina va înrăutăţi situaţia.

Alexandru Rafila atrage atenţia, la RFI, că obiectivele din campania de vaccinare anti-COVID vor fi ratate în acest an, în România: „În mod evident, ne îndreptăm, cel puţin în cursul acestui an, spre ratarea tuturor ţintelor legate de acoperirea vaccinală, pentru că toată lumea spera să vaccinăm 10 milioane de persoane, măcar la începutul toamnei, dacă era să fim rezonabili.

Din păcate, acest lucru nu se întâmplă, iar lumea, în mod evident, fie nu a fost convinsă, fie a fost demobilizată să se vaccineze, prin anumite tipuri de mesaje care au fost transmise în această perioadă, în care situaţia din România a fost prezentată ca un mare succes, în condiţiile în care în mod evident discutăm de penultimul loc din UE ca şi număr de doze administrat la 100 de locuitori.

Deci este clar că este un insucces şi acest insucces a fost generat şi de diverse declaraţii care au făcut referire la numărul de cazuri, care era singurul element important, nu şi la acoperirea vaccinală”.

Publicitate

Alexandru Rafila menţionează că nu ştie exact cum va arăta valul 4 al pandemiei în România, dar crede că decesele şi cazurile vor creşte într-un timp scurt, aşa cum s-a putut observa şi la alte ţări din Europa.

„Valul patru, dacă va veni, va duce în România unde acoperirea vaccinală este scăzută şi la apariţia de cazuri grave şi la înregistrarea de decese, pentru că una este să apară un număr de cazuri într-o ţară unde populaţia este vaccinată în proporţie de 70% şi altceva este să apară acelaşi număr de cazuri într-o ţară în care populaţia este vaccinată doar în proporţie de 30%, pentru că atunci, proporţia de cazuri grave şi de decese va fi mult mai mare în ţara unde există doar această acoperire vaccinală de 30% şi noi ne găsim într-o astfel de situaţie”, scrie Mediafax.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes