Connect with us
Publicitate

Administrație

Raed Arafat spune că măsurile de carantină la nivel local se aplică în continuare, dacă ele sunt propuse spre aprobare

Publicitate

Publicat

pe

Raed Arafat a precizat, la finalul conferinței de presă de joi seara, în care au fost prezentate noile restricții impuse de CNSU, că la acest moment nu se aplică restricții de circulație în afara localităților. Șeful DSU a spus însă că acolo unde a fost impusă carantina, măsura de a interzice părăsirea localității se aplică în continuare.

Publicitate

„La acest moment, acest lucru (interdicția de ieșire din localitate – n.r.) nu a trecut prin Comitetul Național. Acest punct nu se aplică, nu va fi interdicție de ieșire din localitate”, a precizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Arafat a precizat că în continuare se aplică măsurile de carantină la nivel local, dacă ele sunt propuse spre aprobare.

Interdicția circulației persoanelor în afara localităților cu o rată mai mare de 3 cazuri de COVID la mia de locuitori a fost una dintre propunerile făcute în ședința CNSU. De asemenea, CNSU a propus ca acolo unde rata este mai mare de 7 la mie, circulația în afara locuinței să fie restricționată începând cu ora 20:00.

Publicitate

Care sunt noile restricții adoptate de Guvern
Guvernul a aprobat noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Acestea au fost propuse de CNSU, după o ședință care a avut loc joi. Măsurile urmează să intre în vigoare de vineri, imediat după publicarea lor în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului propus de CNSU și adoptat de Guvern, în localitățile cu o incidență mai mare de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20:00, cu două ore mai devreme față de restul localităților. Măsura se va aplica și în localitățile în care incidența este mai mare de 3,5 cazuri la mia de locuitori în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 3,5 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii.

Se închid și sălile de fitness în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie. Totodată, Guvernul a luat mai multe decizii pentru a permite circulația în noaptea de Înviere.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes