Connect with us
Publicitate

Social

Raed Arafat, reacție dură în contextul hramului de la Sf. Parascheva: Sunt nişte inconştienţi. Ce spune Prefectura Brașov despre eveniment

Publicat

pe

Reacţie dura în contextul hramului Sfintei Parascheva din Iaşi. Secretarul de stat MAI, Raed Arafat, considera că cei care îi îndeamnă pe credincioşi să se ducă la hram sunt nişte inconştienţi şi nu ţin deloc la viaţa lor sau a celor din jurul lor.

Publicitate

Tot mai multe reacţii dure din partea autorităţilor, la mijloc este cel mai mare pelerinaj din România, în speţă, pelerinajul de la cuv. Paraschiva.

Raed Arafat îi face inconştienţi pe cei care îi îndeamnă pe credincioşi să vină să se roage

Raed Arafat a avut o reacţie virulenta la ideea precum că sunt multe voci care îi îndeamnă pe credincioşi să vină să se roage la moaştele cuv. Paraschiva. Într-o intervenţie la un post de televiziune, secretarul de stat considera că persoanele care recurg la astfel de acţiuni sunt inconstinete şi nu le pasa de sănătatea celor din jurul lor

Publicitate

„Eu sper ca lumea să fie înțeleaptă în final, să lase la o parte toate îndemnurile care sunt împotriva acestor măsuri, să-i lase la o parte pe cei care le spun că nu e nicio problemă. Oamenii ăștia, credeți-mă, nu țin nici 1% la binele lor. Asta e problema!”, a declarat Raed Arafat, pentru B1 TV.

Raed Arafat nu a nominalizat pe nimeni, a dat un exemplu general

Întrebat de moderatorii emisiunii dacă medicul va nominaliza o astfel de persoană, Raed Arafat nu a nominalizat o persoană anume, ci a dat un exemplu general al reţelelor de socializare

„Indiferent… E plin Facebook-ul de comentarii, una alta. În momentul în care le spui oamenilor ”nu respectați regulă”, ”nu respectați aceste reguli, voi puteți face ce vreți”, înseamnă că-i îndemni să-și pună viața lor în pericol. Fără să vorbesc de o persoană sau alta, că e plin pe Facebook!.

Regulă care e stabilită prin Comitetul Național pentru Situații de Urgență e că deplasarea la pelerinaje nu e permisă. Dacă acest lucru se va întâmpla, contrar regulii, vor fi luate măsuri ca să se stopeze această mișcare, pentru că riscul e foarte mare. Oamenii care vor urca în autocare, îndemnați de oricine, nu mă interesează cine, ca să meargă câteva ore până la destinație și înapoi câteva ore să se întoarcă, trebuie să știe că persoana care îi îndeamnă să facă acest lucru nu dă doi lei pe viața lor, pentru că îi pune în pericol! Asta trebuie să se înțeleagă”, a insistat Raed Arafat.

Publicitate

Mesajul transmis de Prefectura Brașov

Ieri, prefectura a remis o circulară venită de la Instituția Prefectului – județul Iași prin care face apel la credincioșii din județul Brașov de a NU se deplasa la Iași. Redăm integral conținutul circularei.

Instituția Prefectului – județul Iași aduce la cunoștința publicului că între 08 octombrie 2020 și 15 octombrie 2020, în perioada desfășurării sărbătorii religioase ocazionate de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, accesul în perimetrul Ansamblului Mitropolitan Iași este permis DOAR pentru credincioșii care au domiciliul sau reședința în municipiul Iași. Intrarea persoanelor în această zonă va fi permisă pe baza verificării actelor de identitate. În acest sens, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a adoptat în data de 06.10.2020 Hotărârea nr. 35, prin care au fost aprobate Măsurile specifice privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și asigurarea ordinii și siguranței publice în perioada 08.10.2020-15.10.2020 în municipiul Iași. Instituția Prefectului – județul Brașov face, de aceea, apel la credincioșii din județul nostru de a nu se deplasa, în perioada amintită, către municipiul Iași. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes