Connect with us
Publicitate

Social

Raed Arafat: Ne paște valul 5 „dacă nu ne vaccinăm”

Publicat

pe

Publicitate

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, nu exclude posibilitatea unui val cinci al pandemiei, întrucât, în lipsa vaccinării, virusul găsește aici un teren foarte prielnic.

”Dacă nu ne vaccinăm și mai apar variante, rămânem vulnerabili cum suntem acum. Faptul că suntem vulnerabili față de alte țări acum este pentru că virusul a găsit un teren foarte prielnic, 70% nevaccinați”, a declarat, la Digi 24, Raed Arafat.

Întrebat dacă va exista un val cinci al pandemiei, Arafat a afirmat: ”Dacă nu ajungem să ne vaccinăm și apar alte variante pe care vaccinul poate să le împiedice…și noi știm că pot să apară. Dacă virusul găsește un teren prielnic pentru el, normal că el intră fără problemă. Totul depinde de cum ne comportăm noi și ce soluție vrem. Țările care au ajuns la procent mare de vaccinare, viața acolo este foarte aproape de normal”, arată news.ro.

Arafat a explicat anterior că media mondială de vaccinare este de 45%, în timp ce în România este puțin peste 30%.

Publicitate

România se confruntă în prezent cu al patrulea val al pandemiei, care a adus cifre record, atât în ceea ce privește numărul de infectări, cât și la numărul deceselor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes