Turism
Racoş, unul dintre cele mai pitoreşti sate din judeţul Braşov. Ce pot vizita turiştii care ajung aici

Turiștii care vor să evite aglomerația de pe Valea Prahovei pot opta pentru locuri mai retrase, în inima naturii. Câteva atracții turistice le întâlnim în satul Racoș, din județul Brașov.
La numai o oră distanță de Brașov, turiștii pot face primul popas la Lacul de Smarald. Lacul de Smarald este înconjurat de formațiuni de bazalt. Turiștii care ajung aici rămân impresionați de culoarea apei, dar și de peisaj.
„Lacul de Smarald s-a format din cauza exploatărilor de piatră, unde a rămas o gaură în pământ, de fapt, și s-a umplut cu apă de ploaie de la topirea zăpezii.”, spune Ildikó Soós, geolog.
Plimbarea poate continua la pas, deoarece în acea zonă sunt coloanele de bazalt și vulcanul stins.
„Coloanele s-au format în urma răcirii lavei. Vulcanul stins este un loc unic la noi în țară, se datorează unor erupții de tip stromboliene și se găsesc doar aici în Munții Perşani, la Racoș.”, continuă Ildikó Soós.
După o plimbare în natură și după o gură de aer curat, turiștii pot face o oprire în sat, la Castelul Sükösd-Bethlen.
„S-a clădit începând din 1624. 76 de ani a durat toată construcția, s-a terminat în 1700, mulțumită lui Bethlen Samuel.”, spune Ferkö Andrei, administratorul castelului.
Stejarul din Mercheașa este la numai 25 de minute de Racoș. Peisajul și liniștea de la marginea satului Mercheașa atrage chiar și turiștii străini. Pe pășunea cu stejari seculari se află „Bătrânul Carpaţilor”. Acesta are în jur de 900 de ani și o înălțime de aproximativ 21 de metri. Stejarul a fost martorul tuturor oamenilor care au trecut pe aici.
Cei care vor să se cazeze la o pensiune în Racoș vor plăti în jur de 170 de lei pe noapte. Tariful pentru cele trei obiective: lacul, castelul și coloanele este de 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii cu vârste între 6 și 14 ani, transmite digi24.ro.
-
Administrațieacum 3 zile
Trei pavilioane ale Spitalului de Pneumoftiziologie din Brașov intră în patrimoniul Consiliului Județean Braşov
-
Evenimentacum 2 zile
Un nou „record” stabilit de CFR. O călătorie cu trenul, între Galați și Brașov, a durat 9 ore. Două locomotive s-au defectat pe traseu
-
Economicacum 2 zile
Rompetrol deschide o nouă benzinărie pe Ocolitoarea Braşovului
-
Administrațieacum 2 zile
Căminul pentru Persoane Vârstnice din cartierul Noua ar putea să nu mai primească bătrâni. Instituţia duce o lipsă mare de personal
-
Economicacum 2 zile
Aro Palace vinde hotelul Coroana-Postăvarul din centrul Bașovului. Se vinde pentru 8,4 milioane de euro
-
Evenimentacum 3 zile
Tragedie într-o comună de lângă Făgăraş. Un tânăr de 20 de ani şi-a pus capăt zilelor
-
Administrațieacum 3 zile
Președintele Consiliului Judeţean Braşov nu confirmă zborurile Dan Air de pe Aeroportul de la Ghimbav: „M-a luat prin surprindere intenția dumnealor”
-
Fapt diversacum 2 zile
Laborator de informatică dotat cu tehnologie de ultimă oră la şcoala din Hălchiu. Elevii au imprimante 3D şi kit-uri de robotică