Connect with us
Publicitate

Eveniment

Răcire bruscă a vremii, în toată țara. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică

Publicat

pe

Publicitate

România a trecut de la caniculă sufocantă la vreme mai degrabă de toamnă. Un val de aer rece a intrat în țara noastră, iar acest lucru a dus la o scădere bruscă a temperaturilor. Minima înregistrată la Sinaia a fost de doar 8 grade Celsius, iar la Vârful Omu termometrele au arătat 2 grade. Și în Brașov va fi răcoare. Temperatura maximă prognozată de meteorologi pentru ziua de astăzi este de 18 grade Celsius.

Odată cu valul de aer rece vor apărea și fenomene extreme în câteva zone din țară. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică temporar accentuată. Atenționarea a intrat în vigoare la ora 10.00 și este valabilă până diseară, la ora 21.00.

În intervalul menționat, în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va prezenta intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h. În Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (local rafale de 50…70 km/h) și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Intensificări ale vântului vor fi local și temporar și în restul teritoriului, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor depăși 70…80 km/h. Județele vizate de această avertizare cod galben sunt Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța și Tulcea.

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes