Connect with us
Publicitate

Economic

Rachete MBDA Marte ER integrate pe elicopterele produse de IAR Brașov

Publicat

pe

Publicitate

MBDA a semnat un contract cu IAR Brașov pentru a sprijini integrarea rachetei Marte ER pe o platformă maritimă de elicoptere pentru Forțele Navale Române, potrivit unui comunicat de presă citat de Rador Radio România. Racheta va fi instalată pe platforma Airbus H215M, oferind Marinei Române capabilități avansate de luptă în războiul de suprafață.

MBDA susține că performanțele excelente ale Marte ER vor permite Marinei Române să protejeze mai eficient interesele suverane ale națiunii.

Acest contract reprezintă un pas semnificativ în cooperarea dintre MBDA și Forțele Armate Române. „În calitate de lider european în sistemele de arme complexe, compania MBDA este cea mai potrivită pentru a face față provocărilor cu care se confruntă Europa, prin consolidarea capacităților europene de apărare decisive. Suntem mândri să contribuim la autonomia strategică a Forțelor Armate Române și vom continua să acționăm ca un partener de încredere, oferind un portofoliu cuprinzător adaptat nevoilor lor actuale și viitoare”, a declarat Arnaud Rousset, vicepreședinte pentru Europa la MBDA.

Proiectul de integrare va implica colaborarea cu IAR Brașov, Airbus și alți parteneri pentru a realiza integrarea deplină a rachetei Marte ER la nivelul sistemului.

Publicitate

Racheta Marte ER, reprezentând cel mai recent model, este proiectată să funcționeze în toate condițiile meteorologice și poate avea efecte letale extrem de eficiente la distanțe de peste 100 km. Oferă un profil de misiune flexibil, cu caracteristici precum puncte de reper automate și manuale, salve și atacuri pe coordonate terestre, cu metode specifice de contracarare a sistemelor de apărare hard și soft ale navelor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes