Connect with us
Publicitate

Economic

Qualis se extinde la Brașov. Proiect de 30 milioane de euro într-un ansamblu care se întinde pe 2,7 ha

Publicat

pe

Qualis Properties a achiziționat în urmă cu puţin timp un teren în cartierul Tractorul și vrea să extindă ansamblul rezidențial pe care deja îl are cu alte 276 de apartamente și 1 000 mp de spații comerciale. Suprafața de teren alocată întregii dezvoltări este de 2.7 hectare. Lucrările vor începe în primăvara anului viitor, iar termenul de finalizare este estimat pentru 2023.

Publicitate

„Fiecare proiect Qualis proiectează o atmosferă vibrantă și relaxantă. Comunitatea restrânsă, alături de conceptul și calitatea apartamentelor și a finisajelor oferă un mod de viață mai bun celor care aleg să locuiască aici. Facilitățile din complex, parcările acoperite, pista de alergare sau zonele de relaxare sunt menite să ofere confort rezidenților și să ofere un plus calității vieții.” spune Dragoș Țigău, Manager General.

Echipa Qualis a realizat o radiografie a pieței rezidențiale locale pentru a surprinde caracteristici neglijate de către competitori, dar și pentru a identifica tendințe în stilul de viață al generației actuale. Dorința tinerei generații pentru mișcare și activități sportive a determinat echipa de arhitecți să includă o pistă de alergare pentru rezidenți în fiecare proiect.

În cele două proiecte Qualis dezvoltate în prezent, cele mai căutate apartamente sunt cele cu 2 camere. Acesta este și motivul pentru care aceste structuri, cu o suprafață utilă de la 52 mp la 65 mp, predomină ca și pondere în proiect. Desigur, unii clienți optează pentru varianta open-space, însă cei mai mulți preferă structurile decomandate.

Publicitate

„Am observat o schimbare de comportament în rândul clienților, în ultimele șase luni. După restricțiile impuse în perioada de urgență generată de pandemie, mulți dintre clienți au solicitat suprafețe mai generoase, ușor de compartimentat, care pot căpăta rapid funcțiuni noi. Dorința de a delimita zona dedicată membrilor familiei și cea alocată spațiului de lucru de acasă a determinat mulți dintre clienți să opteze pentru apartamente cu suprafețe mai mari, cum sunt cele de 3 camere sau Penthouse-uri.„, a continuat Dragoș Țigău, Manager General

Localizarea ansamblului Qualis I facilitează accesul către zonele comerciale și de agrement din Brașov, către Parcul Sportiv Tractorul sau către localitățile medievale din zona metropolitană. Rezidenții ajung ușor către zonele de interes și își pot desfășura cu ușurință activitățile zilnice. Până la viitorul Aeroport Internațional Brașov pot ajunge în mai puțin de 30 de minute.

O altă tendință identificată în ultimele luni, pe fondul crizei sanitare generată de pandemie, a fost dorința clienților de a avea la îndemână, în cartier, cât mai multe facilități și servicii. Echipa de arhitecți a acordat o atenție deosebită zonelor de relaxare din proiect, precum și locului de joacă ce va deservi comunitatea. Ansamblul va dispune de o pistă de alergare proprie pentru rezidenți, un parc tematic cu loc de joacă pentru copii și zone de relaxare outdoor.

Primele cinci blocuri sunt predate, iar în următorii trei ani vor fi construite cele 3 clădiri. Ansamblul oferă în această etapă de extindere un mix de 276 de apartamente, cu diverse compartimentări: garsoniere, studiouri, apartamente cu 2 și 3 camere, menite să aducă beneficiarilor confortul de care au nevoie și o viață mai bună. Unitățile sunt situate în blocuri cu regim de înălțime redus: P+6.

Pentru că apartamentele se vând în stadiu de proiect, prețul de achiziție depinde de modalitatea de plată aleasă și de momentul în care se încheie antecontractul în raport cu stadiul construcției. Prețul mediu de vânzare este de 1200 euro pe metru pătrat. Toate apartamentele un loc de parcare inclus în preț. Valoarea de piață a întregului proiect este de 30 milioane de euro.

Publicitate

În prezent 70% dintre apartamente disponibile la vânzare sunt achiziționate în tranșe sau integral în avans. Dobânzile oferite de bănci pentru depozite sunt foarte mici, prin urmare clienții preferă să plătească un avans cât mai mare, pentru a beneficia de cel mai mic preț de achiziție. Procentul de apartamente achiziționate cu credit ipotecar este de 30%.

Prețurile solicitate pentru proprietățile rezidențiale din Brașov, în special pentru apartamente, au fost stabile în perioada aprilie-septembrie a acestui an. În primul trimestru al anului 2020, spre sfârșitul căruia au început să se resimtă primele efecte ale pandemiei, prețurile locuințelor nu erau afectate, acestea majorându-se în medie cu 2,7%. Dată fiind inerția pieței imobiliare, în toamnă prețurile au revenit pe o traiectorie (ușor) ascendentă. Marjele trimestriale de creștere din ultimii trei ani s-au menținut, per ansamblu, sub pragul de 5%. La Brașov, prețul meu de tranzacționare în prezent este de aproximativ 1250 euro pe metru pătrat pentru locuințele noi.

Proiectul Qualis I se alătură ansamblului rezidenţial de pe 13 Decembrie (Qualis II), completând portofoliul dezvoltatorului cu un total de 446 de apartamente. Qualis II (298 unități) a fost demarat în 2019 și se află într-un stadiu avansat de vânzare și constricție. Dezvoltatorul brașovean a construit și vândut până în prezent 420 de unități locative, în cele două proiecte.

(P)

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Melos Negros

    11 decembrie, 2020 at 9:26 am

    Hai ușcheala! că nu se mai face niciun bloc la Brașov și nu se mai elimină niciun spațiu verde până la rezolvarea infringementului UE pentru poluare și lipsa spațiilor verzi: încercați pe la Medgidia! Să vă spălați banii furați zic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes