Connect with us

Social

QUALIS Properties a lansat Asociația QUALIS Performance care vizează dezvoltarea de proiecte și programe în domeniul educației, sănătații și culturii, acțiuni care să contribuie la dezvoltarea comunității

Avatar

Publicat

pe

Compania de dezvoltare imobiliară QUALIS Properties Brașov, a lansat din acest an Qualis Performance, asociație care are ca obiectiv principal realizarea și implicarea în campanii, programe și proiecte de dezvoltare socială, care sa contribuie activ la rezolvarea problemelor comunității locale și sprijinirea unor oameni sau acțiuni pentru a obține performanță în domenii diverse. 

Principalele obiective ale Asociației QUALIS Performance vizează dezvoltarea de proiecte și programe în domeniul educației, sănătații, acțiuni care să contribuie la dezvoltarea comunității, societății civile și culturii; inițierea unor proiecte care au ca scop îmbunătățirea condițiilor de viață ale brașovenilor; implicarea în proiecte existente sau derularea unor proiecte noi în vederea susținerii și promovării tinerilor excepționali, crearea de parteneriate cu alte companii care au ca obiectiv stimularea solidarității, a voluntariatului și a spiritului comunitar. 

Criza din 2020 a evidențiat deficienţe majore în infrastructura de sănătate, educațională şi informatică și nevoia de dezvoltare a acestora. Pentru România situaţia nu a fost deloc uşoară, iar companii private din diverse domenii au acționat și au arătat ce înseamnă cu adevărat solidaritatea. Pentru a preveni astfel de situații pe viitor, soluția este investiția constantă în educație și performanță.

Ne propunem ca prin proiectele la care contribuim să creștem standardul pentru lucrurile care contează, care fac diferența pe traseul performanței pentru tineri. Pe lângă proiectele sociale, intenționăm să sprijinim tineri de valoare sau cu potențial să se dezvolte și să evolueze, pentru a face performanță în aceste domenii – educație, sport, sănătate. Ne dorim să contribuim astfel la dezvoltarea durabilă a României ca țară competitivă, capabilă să-și respecte și să își încurajeze valorile, dar și să și le păstreze pe cele existente, unde deja se văd rezultate. Este un prim pas în această direcție și suntem încrezători că vom reuși să atingem obiectivele propuse împreună cu toți cei care vor dori să ni se alăture pe parcurs.”, a menționat Cătălin Mândru, Președintele asociației. 

Până în prezent compania QUALIS Properties s-a implicat în câteva programe culturale și de promovare a artei în Brașov, într-un format restrâns, dictat de condițiile impuse în perioada de pandemie.

Date de contact: asociatie@qualis.ro

www.qualis.ro 

(P)

Publicitate
Spune-ți părerea

Social

La Brașov, s-a atins mai puţin de jumătate din numărul de persoane care ar trebui vaccinate anti-COVID până în iunie pentru a se renunța la restricții

Redactia Brasov

Publicat

pe

Autorităţile braşovene au anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că, după aproape 100 de zile de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, s-a reuşit vaccinarea a aproximativ 90.000 de persoane, reprezentând mai puţin de jumătate din cifra critică de persoane imunizate care trebuie atinsă până în iunie la nivelul judeţului, relatează Agerpres.

„Suntem în a 94-a zi de la debutul campaniei de vaccinare. Avem peste 130.000 de doze administrate şi peste 90.000 de persoane vaccinate. Din punctul meu de vedere, ţinta noastră este încă departe. Vorbim de cel puţin 200.000 de persoane care să fie vaccinate pentru a asigura acea cifră critică de persoane imunizate care să ne permită să revenim la o viaţă cu mai puţine restricţii. De aceea, acest moment este cel de accelerare a procesului de vaccinare şi am ales să ne îndreptăm atenţia şi către învăţământ, având în vedere nevoia noastră de a ne întoarce în şcoli”, a declarat şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, Andreea Neculau.

Conform acesteia, după campaniile de imunizare din mediul rural şi în cadrul marilor agenţi economici din judeţ, a urmat vaccinarea personalului didactic, iar în prezent categoria vizată este cea a elevilor de 16-18 ani şi a studenţilor.

„Am încredere că vom găsi şi soluţii pentru a vaccina şi alte grupuri populaţionale şi cred că societatea civilă poate veni spre noi şi cu alte proiecte interesante”, a menţionat dr. Andrea Neculau.

Conform prorectorului Universităţii Transilvania, dr. Liliana Rogozea, aproximativ jumătate din cadrele universităţii şi peste 900 de studenţi de la Facultatea de Medicină s-au vaccinat deja.

În ce-i priveşte pe ceilalţi studenţi ai instituţiei de învăţământ superior, care doresc să se imunizeze, aceştia pot să se informeze apelând la asociaţiile studenţeşti, care au realizat strategii de informare, sau pe o platformă a universităţii, prin intermediul unui forum special creat în acest scop.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Ovidiu Tripşa, a precizat că deţine doar date privind intenţia de vaccinare a cadrelor din învăţământul preuniversitar, conform sondajului realizat la începutul campaniei, care arăta un procent de 43% în medie pe toate categoriile de personal.

„Ne-am alăturat şi noi, învăţământul preuniversitar, campaniei prin componenta de vaccinare a elevilor între 16 şi 18 ani, obiectivul principal fiind participarea elevilor la simularea, respectiv examenul de Bacalaureat, în condiţii normale, în care un stres suplimentar – legat de infectare, sau posibilitatea de infectare, nu ar face bine derulării acestor examene”, a afirmat Tripşa, precizând că inspectoratul a realizat un spot publicitar de informare pentru elevi.

Citește mai mult

Social

VIDEO / Drum roman de aproape 2.000 de ani descoperit pe șantierul unui tronson al autostrăzii Brașov – Oradea

Redactia Brasov

Publicat

pe

Descoperirea drumului a avut loc pe tronsonul 3B din autostrada Transilvania, Brașov – Târgu-Mureș – Cluj – Oradea.

Potrivit presei din Sălaj, arheologii care desfășoară activități specifice pe tronsonul Nădășelu – Poarta Sălajului au realizat o descoperire importantă. Un drum roman foarte bine conservat a fost găsit în localitatea sălăjeană Sutoru. Tot în Sutoru se află și castrul roman Optatiana.

Din păcate, drumurile descoperite, care au vechime de aproape 2.000 de ani, nu vor putea fi conservate deoarece coincid cu traseul actual al autostrăzii.

„Se înregistrează locul, se fotografiază și apoi se rade pentru a lăsa locul constructorilor autostrăzii. Conservarea unui sit arheologic situat pe locul unei viitoare șosele se face doar în cazul unei descoperiri extraordinare, de genul unei cetăți necunoscute a lui Decebal etc”, transmite monitoruldesalaj.ro

video
Citește mai mult

Social

Incidența scade la 3,64 în Brașov – Situația pe localități

Avatar

Publicat

pe

Incidența la nivel județean a ajuns la 2,96 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a scăzut din nou. Joi, 22 aprilie, incidența la nivelul municipiului este de 3,64, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

În prezent, cea mai mare rată de incidență este în comuna Comana, și anume 6,66 la mie.

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>