Connect with us
Publicitate

Turism

Puțini turiști în stațiunile din Brașov cu ocazia Crăciunului pe rit vechi. Lipsa zăpezii, unul dintre motive

Publicat

pe

Anul acesta, Crăciunul pe rit vechi, din 7 ianuarie, nu va mai aduce mulți turiști în stațiunile din Brașov, așa cum se întâmpla în alți ani.

Publicitate

În medie, gradul de ocupare este mai mic de jumătate, atât în Poiana Brașov, cât și în zonele rurale, transmite Radio România Braşov FM.

„În perioada următoare avem un grad mediu de ocupare, de 40%. Momentan este condiționată de apariția zăpezii, atât în partea superioară Masivului, cât și la bază, unde este pârtia pentru începători și în special pentru cei mici, care vin să învețe să schieze sau să se dea cu placa. Ca și componență turistică, avem mai mulți turiști din România. Numărul turiștilor care serbează Crăciunul pe rit vechi este mai scăzut față de alți ani”, a spus reprezentantul unui hotel de 4 stele din Poiana Brașov, Mihai Moisescu.

Și în zonele rurale casele de oaspeți așteaptă turiștii cu porțile deschise.

Publicitate

„Așteptăm. Sunt bineveniți oricând, în toate perioadele anului. Din păcate, gradul de ocupare este mai mic în perioada aceasta, dar clienții vechi. În alți ani erau cei din Republica Moldova, acuma foarte puțin mai sunt pe zona noastră veniți. Mai mulți factori: lipsa zăpezii, în primul rând, financiar”, a explicat administratorul unei vile din Bran, Nicoleta Drăgan.

Rușii lipoveni, ucrainenii, basarabenii, armenii și sârbii sunt printre cei mai mulți care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi, în data de 7 ianuarie, de Sf. Ioan Botezătorul pentru majoritatea românilor. Această diferență de date este determinată de utilizarea calendarului iulian, care este decalat cu 13 zile față de calendarul gregorian, calendarul oficial al Bisericii Ortodoxe Române.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes