Connect with us
Publicitate

Cultural

Publicul poate participa din nou la concertele de orgă din Biserica Neagră, o tradiție veche de 7 decenii. Primul concert, pe 26 iunie

Publicitate

Publicat

pe

În Biserica Neagră din Brașov se reia o tradiție de 7 decenii. Chiar de la sfârșitul acestei luni, concertele de orgă vor fi din nou cu public, spre încântarea mai ales a turiștiilor. De când e pandemie s-au transmis online sau pe un ecran din curtea bisericii.

Din 26 iunie până la finele lunii septembrie revin concertele festivalului Organ Nights cu muzică din cinci secole, cântată pe instrumente muzicale renumite, într-o ambianță de excepție: Biserica Neagră din Brașov

Publicitate

Din 26 iunie până la finele lunii septembrie revin în Biserica Neagră concertele Organ Nights, un festival prin care s-a reușit chiar și în anul 2020 continuarea îndrăgitei tradiții a sezonului estival de orgă, neîntreruptă încă din 1953. După un an în aer liber, festivalul revine în interiorul Bisericii Negre, păstrând farmecul unui festival de seară de vară, obținut anul trecut: va avea loc o dată pe săptămână, în zilele de sâmbătă, de la ora 18.00, cu o durată prelungită de 60 de minute, timp în care publicul va beneficia de sunetele orgilor și acustica deosebită a monumentului.

Anul acesta, protagoniști vor fi artiști invitați din SUA, Franța și România, iar programul celor nu mai puțin de 14 concerte va fi unul atractiv și variat, acompaniat de orga Buchholz sau de celelalte trei orgi din Biserica Neagră, cu lucrări ale unor compozitori celebri.

O noutate a acestui sezon o constituie completarea muzicii de orgă cu instrumente solistice precum clarinetul sau alămurile, proiecția live pe un ecran interior, transmisia online și micile incursiuni istorice despre orgile din România – suficiente motive pentru a trezi interesul iubitorilor de muzică, istorie și patrimoniu.

Publicitate

Aceste concerte sunt parte integrantă a conceptului INSPIRATIO by history & music, un concept lansat anul trecut de către Biserica Neagră, care are misiunea ocrotirii și punerii în valoare a patrimoniului acestui monument. Cu fiecare participare, publicul își aduce contribuția la păstrarea moștenirii valoroase, printre care restaurarea și conservarea unor obiecte deosebite, reparații, acordaj și întreținere a orgilor, dar și la creșterea ofertelor cultural-istorice pentru publicul larg.

În anii ce vor urma, această nouă abordare și nouă perspectivă va consolida prin acțiuni culturale inspiraționale brandul brașovean cel mai cunoscut – Biserica Neagră – și va deschide publicului larg noi căi pentru înțelegerea patrimoniului.

Costul unui bilet este de 20 lei, copiii până în 18 ani beneficiind de gratuitate. Biletele se pot achiziționa începând cu ziua de luni a săptămânii în care se desfășoară fiecare concert, de la casa de bilete aflată în incinta magazinului INSPIRATIO gift studio.

Se vor respecta toate măsurile legale care se impun. În cazul în care concertele nu vor fi permise în interior, ele se vor proiecta live în curte, în spațiul special amenajat.

Program:

Publicitate

26 iunie 2021 – Renée Anne Louprette (SUA)

3 iulie 2021 – Ursula Philippi (Prejmer)

10 iulie 2021 – Ciprian Dancu (Sibiu) – clarinet, Steffen Schlandt (Brașov) – orgă

17 iulie 2021 – Studenți ai clasei de orgă ai Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din
Cluj coordonator prof. Amalia Erdős

24 iulie 2021 – Steffen Schlandt (Brașov)

31 iulie 2021 – Miklós Noémi (Cluj)

Publicitate

7 august 2021 – Neumarkt Brass Quintet – alămuri (Tg. Mureș), Steffen Schlandt – orgă

14 august 2021 – Erich Türk (Cluj)

21 august 2021 – Antal Eduard (București)

28 august 2021 – Paul Cristian (Brașov)

4 septembrie 2021 – Eckart Schlandt (Brașov)

Publicitate

11 septembrie 2021 – Clasa de orgă a Facultății de Muzică Brașov

coordonator Steffen Schlandt – Geanina Sălăgean (București) – Iulia Reitu (Ploiești)

18 septembrie 2021 – Domenico Severin (Franța)

25 septembrie 2021 – Brita & Jürg Falch-Leutert (Sibiu)

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes