Connect with us
Publicitate

Eveniment

Proxenet condamnat la închisoare pentru tentativă de transmitere HIV-SIDA. Deşi era purtător al virusului, avea relaţii sexuale cu două prostituate. Mai apoi, fetele s-au prostituat şi la Braşov

Publicat

pe

Un tânăr de 24 de ani, din Bihor, a fost condamnat în primă instanță la 4 ani şi 9 luni de închisoare pentru mai multe infracțiuni, printre care și tentativă de transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit de către o persoană care ştie că suferă de această boală. Sentința nu este definitivă.

Publicitate

Tânărul de 24 de ani este acuzat că a racolat prin metoda lover boy două tinere, cu care avea o relație paralelă, și care au ajuns ulterior să se prostitueze în favoarea sa.

Bărbatul se numeşte Constantin Matara, are 24 ani şi a fost trimis în judecată pe 8 februarie de DIICOT Oradea, după cum se arată în hotărârea judecătorească pronunţată pe 22 decembrie, în care tânărul e descris ca fiind cu moravuri dubioase, care a trăit de-a lungul timpului pe spinarea partenerilor, bărbaţi şi femei deopotrivă. „De când îl cunosc, el nu a lucrat niciodată. Făcea diverse persoane să se îndrăgostească de el şi să îl întreţină”, l-a descris un martor.

Anchetatorii au descoperit în timpul anchetei că bărbatul, care ar fi întreținut relații sexuale atât cu bărbați, cât și cu femei, este diagnosticat cu HIV.

Publicitate

„Eu le-am spus numitelor că sunt diagnosticat cu HIV și ambele mi-au spus că nu le interesează, deoarece ele vor o familie cu mine. Eu făceam sex neprotejat cu ambele. Ambele practicau prostituția”, a declarat tânărul, în faţa judecătorului.

Potrivit Bihoreanul, una dintre victimele lui a negat că ar fi ştiut de boala bărbatului, aflând că are HIV abia când l-a vizitat în Arestul Poliţiei.

„Acesta mi-a dat de înțeles că a aflat despre faptul că este purtător al Sindromului Imunodeficienței Umane de când este arestat, mi-a spus de asemenea că el consideră că are doar niște negi genitali, și nicidecum HIV. Nu a părut deloc afectat de faptul că are o astfel de boală, eu am fost cea afectată de veste, mi-am făcut un set de analize pentru a afla dacă sunt și eu purtătoare a acestui sindrom”, a declarat femeia.

Cealaltă femeie a confirmat spusele proxenetului. „Știam că este bolnav. Am știut acest lucru de la începutul relației şi am practicat cu el sex neprotejat. Eu declar că nu m-am contaminat și nici copiii mei nu sunt contaminați cu virul HIV și nu au boala”, a pretins ea.

Potrivit Bihoreanul, situaţia este cu atât mai periculoasă cu cât, la rândul lor, cele două tinere şi-au oferit serviciile sexuale contra cost în mai multe localităţi din ţară, pe lângă Oradea, ele fiind plimbate prin Constanţa, Cluj Napoca, Arad, Braşov şi Bucureşti. Iar din discuţiile telefonice interceptate reiese că au acceptat să întreţină cu clienţii şi partide de sex neprotejate, căci tarifele pentru asemenea prestaţii erau mai mari, duble faţă de o partidă de sex protejat.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes