Connect with us
Publicitate

Eveniment

Protest spontan la singurul producător de explozivi din România. Aproximativ 150 de angajaţi ai Fabricii de pulberi Făgăraș au oprit lucrul: „Bugetul este înjumătățit. Toți salariații sunt nemulțumiți”

Publicat

pe

Angajații Fabricii de pulberi Făgăraș, singurul producător de explozivi de mare putere și propulsoare solide din România, au declanșat astăzi un protest spontan.

Publicitate

Cei aproximativ 150 de angajați au ieșit în curte, în semn de protest față de alocarea bugetară din acest an, transmite radiomures.ro.

Ei sunt nemulțumiți că nu și-au primit salariile aferente lunii decembrie, iar alocarea de buget pe 2024 asigură doar jumătate din fondul de salarii pe acest an.

Printre nemulțumiri se numără și lipsa de comunicare cu conducerea Romarm, compania care patronează această fabrică, în condițiile în care mandatul actualului director general expiră la finalul lunii ianuarie.

Publicitate

Liderul sindicatului Nitramonia Rompiro, Lucian Cupu: „Am fost informați, pe finele săptămânii trecute, că, la Fabrica de pulberi, bugetul este înjumătățit, ceea ce ne asigură, pentru anul acesta, jumătate din fondul de salarii necesar asigurării drepturilor salariale. Toți salariații sunt nemulțumiți, au o incertitudine asupra viitorului lor, al societății, cu atât mai mult cu cât este unicul producător de pulberi și explozivi de mare putere din România.”

Lucian Cupu a precizat că, deși avem un război la graniță, volumul de muncă pentru producerea de muniție nu a crescut, iar investițiile promise întârzie: „Oamenii lucrează în aceleași condiții, nu s-a investit, deocamdată, nimic. Acest lucru ar trebui să fie o altă discuție, vizavi de ce se întâmplă și cum ne pregătim, Doamne ferește, de un eventual asalt al rușilor către de noi, cu ce ne vom apăra. Putem cumpăra F 16, putem cumpăra orice altceva, ca să putem să le folosim, corvete și așa mai departe, trebuie ceva ca să se arunce și să și explodeze, care se face numai la Făgăraș, ia lucrurile nu sunt tocmai cum ne așteptăm.”

Angajații vor continua protestul și în perioada următoare și, în funcție de răspunsul conducerii, iau în calcul organizarea unui protest la București.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes