Connect with us
Publicitate

Eveniment

Protest la Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Brașov. Angajaţii sunt nemlţumiţi de salariile primite

Publicat

pe

Publicitate

Angajații din Agenția Județeană pentru Protecția Mediului (APM) Brașov au declanșat astăzi, 16 mai, între orele 10:00 – 12:00, un protest împotriva discriminării salariale, alăturându-se protestelor organizate astăzi, între aceleași ore, de celelalte agenții județene de mediu din țară.

„Suntem profund indignați de discriminarea salarială la care suntem supuși în comparație cu funcționarii publici ale altor agenții și instituții județene, cărora li s-au stabilit salariile prin OUG 128/2023 pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învățământ și alte sectoare de activitate bugetară. Nu solicitam decât alinierea salariilor, așa cum s-a procedat și în cazul altor servicii deconcentrate. Nu solicităm privilegii suplimentare față de alte instituții județene, ci doar încetarea discriminării și respectarea drepturilor noastre legitime!”, au transmis salariații APM Brașov.

„Am luat act de declanșarea grevei spontane a colegilor mei și înțeleg perfect această situație întrucât există o profundă inechitate la nivelul salarizărilor. Din cauza remunerației discriminatorii, există o fluctuație foarte mare de personal și o demotivare a persoanelor cu expertiză în a se angaja în cadrul structurilor Agențiilor de Mediu. Există discrepanțe foarte mari între structurile deconcentrate ale Ministerului Mediului, fie că vorbim de Garda de Mediu sau Garda Forestieră dar și față de alte instituții care fac acțiuni de protest, deși angajații acestora au câștiguri salariale cu 50% și chiar 100% față de nivelul nostru de salarizare”, a declarat directorul executiv Ciprian Băncilă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes