Connect with us
Publicitate

Eveniment

Protest împotriva vânătorii de urşi, organizat în Covasna. Oamenii cer măsuri noi şi protecţie mai mare din partea autorităţilor

Publicat

pe

Urşii îşi extind tot mai mult teritoriul. Animalele sunt văzute tot mai des pe aleile din apropierea aşezărilor gospodăreşti. Cetăţenii din mai multe judeţe sunt speriaţi de acest fenomen. În judeţul Covasna, s-a organizat astăzi un protest prin care oamenii cer măsuri noi şi o protecţie mai mare din partea autorităţilor. 

Reprezentanţii organizaţiei nonguvernamentale GreenPeace au protestat în faţa sediului Consiliului Judeţean Covasna. Ei contestă ceea ce spun, că autorităţile româneşti de mediu vor să implementeze încă din acest an 420 de urşi, în speial masculi dominanţi, recoltaţi din pădurile din România, în special în zonele în care crează cele mai mari probleme, transmite observatornews.ro.

Oficialii OMG-ului de mediu susţin că soluţia nu este recoltarea din pădure, cu precădere a masculilor dominanţi, aşa cum ei susţin că doreşte Ministerul Mediului, ci tratarea punctuală a fiecărui caz de conflict între urs şi om în zonele locuite. Au transmis acest mesaj şi reprezentanţilor Comisiei de Petiţie a Parlamentului European.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţa, în 4 mai, că a dezbătut ordinul care stabileşte cotele de prevenţie la urs brun cu specialiştii şi reprezentanţii ONG-urilor de mediu şi a transmis că ”viaţa umană este mai presus de orice”. Reprezentanţii Agent Green afirmau, însă, că ordinul supus dezbaterii conţine erori crase din punct de vedere legal, ştiinţific şi moral şi va amplifica problema în loc să o rezolve, potrivit News. Organizaţia susţinea că se vizează împuşcarea a 486 de urşi, predominant masculi mari, ”adică exact interesul industriei de vânătoare

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes