Connect with us
Publicitate

Eveniment

Protest al proprietarilor de chioşcuri din centrul Braşovului. Oamenii se plâng că au fost amendaţi de Poliţia Locală şi ameninţaţi că li se ridică chioşcurile

Publicat

pe

Cei câţiva braşoveni care vând suveniruri pe strada Republicii au fost amendaţi de Poliţia Locală şi ameninţaţi că le vor fi ridicate chioşcurile. Oamenii s-au plâns viceprimarului Flavia Boghiu.

Braşovenii care fac comerţ la chioşcurile de pe strada Republicii şi din Centrul Istoric s-au strâns în faţa Primăriei pentru un protest spontan. Oamenii spun că, după ce au plătit taxe de multe sute de euro pe lună chiar şi în perioada stării de urgenţă, Poliţia Locală i-a amendat şi i-a ameninţat că le va ridica toate chioşcurile, transmite adevarul.ro.

„Ne-au dat avertisment, luni. Ne-au pus în vedere să ridicăm chioşcurile, iar astăzi (n.r. ieri), când am vrut să deschidem, au venit şi ne-au dat amendă 1.000 de lei, cu ridicarea chioşcurilor. Ne-au ameninţat că mâine (n.r. azi) ne vor da 2.000 de lei şi vor veni dânşii să le ridice”, a spus o fabricantă de îngheţată.

„Eu sunt producător de jucării din materiale ecologice. Nu pot să vin decât sâmbăta şi duminica, doar câteva ore, pentru că durează să le fac şi trimit în multe ţări. Cu toate acestea, am plătit toate taxele, iar acum vor să mă amendeze. În toate oraşele turistice din lumea civilizată există comerţ stradal făcut de localnici”, spune un alt protestatar.

Publicitate

„Noi avem o florărie într-un chioşc al Primăriei. De 32 de ani aşa ne câştigăm existent şi întreţinem încă două familii. Ce facem acum, dacă vor să ne ia chioşcul? Va trebui să plecăm în străinătate”, spune un braşovean care vinde flori.

Cei care au chioşcuri în Centrul Istoric spun că sunt producători sau artişti locali, extrem de importanţi pentru un oraş istoric. Viceprimarul Flavia Boghiu spune că există două domenii care trebuie respectate: cel al urbanismului şi cel al comerţului stradal. Flavia Boghiu le-a explicat protestatarilor că a primit solicitările pentru certificatele de urbanism ale chioşcurilor, cu propunere de refuz, însă nu a semnat.

„Dacă dădeam drumul la certificat aşa, era refuz, punct. Dacă dumneavoastră veniţi cu o propunere şi găsim împreună soluţia, va fi bine. Certificatele sunt emise, dar sunt trimise cu refuz, nu le-am semnat, tocmai că după aia nu mai aveam ce să le facem”, le-a transmis Flavia Boghiu, viceprimarul Braşovului.

Patronii de chioşcuri şi artiştii au reuşit să obţină din partea viceprimarului promisiunea că nu vor fi amendaţi şi chioşcurile nu le vor fi ridicate până la clarificarea situaţiei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Apostlescu Cezar

  9 iunie, 2022 at 7:36 am

  Politia locala NU PREA FACE MARE LUCRU !
  De ce nu intervine asupra cerșetorilor din zona turistica ?
  Nu poți sta la o terasa fără sa fi agresat ….
  Chiar , de fapt CE FACE Politia locala ? Ca de văzut NU se vede nimic..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes