Connect with us
Publicitate

Administrație

Propuneri pentru restricții în weekend – Magazine închise de la 16:00, circulația interzisă după 20:00

Publicitate

Publicat

pe

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) urmează să fie convocat joi, conform Digi 24. În cadrul ședinței, urmează a fi propuse noi măsuri restrictive pentru zilele de weekend.

Publicitate

Potrivit propunerilor discutate, va fi diferențiere de restricții între cele din weekend și restul săptămânii. Propunerile sunt ca magazinele să fie închise la 16, iar circulația să fie restricționată de la ora 20.00 pentru weekend. Măsurile existente pentru celelalte zile ale săptămânii rămân neschimbate.

Miercuri vor fi discutate și alte propuneri.

Totodată, acolo unde incidența este crescută – se discută încă dacă să se ia în calcul un prag de 3,4 sau de 5 la mie – vor fi restricții naționale.

Publicitate

Despre variantele aflate pe masa guvernanților a vorbit aseară, la Digi24, șeful DSU Raed Arafat.

Întrebat dacă este de acord să fie impuse măsuri suplimentare și eventual o carantină prelungită pe timp de noapte, Raed Arafat a spus că astfel de măsuri au demonstrat că au avut succes în alte țări.

„Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului. (…) Noi nu am fost adepţii unor măsuri dure, unor măsuri radicale, dar nici nu putem să stăm să vede cum unii încalcă regulile sau nu respectă regulile şi cum spitalele sunt pline cu pacienţi”, spune Raed Arafat.

Raed Arafat a respins ideea unei carantine totale de weekend.

„Unele zone din mall da, se răspândește boala: la locuri de joacă, la mâncare… Există un ordin care arată clar. Aceste măsuri nu sunt respectate în totalitate: lumea s-a relaxat. Lumea se aglomerează și nu mai respectă.

Publicitate

NU trebuie să revenim cu alte acte: magazinele din interior trebuie să respecte regulile. Dacă intră unii în magazin, pleacă alții din incintă.

Putem să ne așteptăm la anumite reglementări la mall-uri. Adică controlae la mecanismele existente deja. Ar putea fi și reguli pe durata weekend-ului.

Lucrurile au fost OK. Manipulările și atacurile au făcut ca oamenii să-și piardă încrederea. Următoarea perioadă e posibil să fie măsuri suplimentare care să limiteze activitățile neesențiale”, a mai spus Raed Arafat la Digi24.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes