Connect with us
Publicitate

Sport

Propunere inedită pentru copiii ghimbăşeni: o piscină dedicată exclusiv lor

Publicat

pe

Ghimbavul a fost desemnat cel mai bogat oraş din România, dar unul dintre aspectele la care nu excelează aproape deloc este cel al sportului. Promisiunile în această perioadă a campaniei electorale abundă din toate părţile şi sunt care mai de care mai bombastice.

Între toate aceste promisiuni şi proiecte, Ionel Spinean vine cu o propunere la care „sper să adere toţi cei care vor forma viitorul Consiliul Local Ghimbav, pentru că sportul nu trebuie să sufere din cauza culorii politice. Concret, vreau ca în zona Cartierului Florilor să construim în cel mai scurt timp o piscină acoperită destinată exclusive copiilor ghimbăşeni”.

Spinean recunoaşte că „şi eu candidez din partea PNL pentru un loc în Consiliul Local Ghimbav şi cred că această piscină ar fi de un real ajutor pentru copiii din oraşul nostru. Spun asta gândindu-mă la faptul că practicat de la vârste cât mai fragede, înotul va aduce schimbări în viaţa copiilor reprezentând locul în care aceştia se pot relaxa şi dezvolta armonios din punct de vedere fizic.

Acesta este ideal pentru copii deoarece contribuie la întărirea sistemului imunitar, creşte capacitatea de efort a acestora, stimulează reflexele primare şi îi ajută să se adapteze uşor la mediul acvatic. Pentru copiii care îşi doresc mai mult de la cursurile de înot, acestea pot reprezenta primii paşi pentru performanţă”.

Publicitate

Spinean, care este fost practicant de sport de performanţă, iar de câţiva ani a devenit şi bunic, cunoaşte faptul că „înotul reprezintă pentru copii o activitate care îi va solicita, făcându-i să-şi consume energia şi  să se relaxeze, fiind capabili ca după înot să se concentreze pe celelalte activităţi din timpul zilei şi să-i ţină departe de telefoane, tablete sau jocurile de pe calculator.

Înotul este singurul sport recomandat de către specialişti pentru copiii de până la 10 ani, iar motivul este simplu: muşchii şi articulaţiile se pun în mişcare fără a fi nevoie să suporte vreo greutate, adică nu este afectată deloc creşterea acestuia. Organismul unui copil care practică înotul se dezvoltă mai repede, însă acest sport nu este benefic doar corpului.  Cursurile de înot pentru copii înseamnă mişcare, iar mişcarea înseamnă sănătate, energie, stare de bine, rezistenţă la efort, sistem imunitar puternic şi relaxare”.

foto: club-inot.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes