Economic
Proprietăţi istorice din Transilvania, construite după 1900, scoase la vânzare cu sute de mii de euro

Mai multe proprietăţi istorice din Transilvania, case de vacanţă, cu cerdac sau care au aparţinut unor celebre familii după 1900, sunt scoase la vânzare cu preţuri începând de la 200.000 euro, scrie Adevarul.
Casa cu cerdac, construită la 1900, este scoasă la vânzare pe Romania Sotheby’s International Realty la 330.000 de euro.

Situată la aproximativ 700 metri de Cetatea Medievală, pensiunea are în prezent şapte spaţii de cazare cu băi proprii, sală de mese, bucătărie utilată, recepţie, spălătorie călcătorie de rufe, grădină cu pomi fructiferi, bucătărie rustică de vară, foişor.

Casa are în prezent un total de 11 camere şi datează din 1900, fiind transformată în pensiune în anul 2016. Proprietatea are o gradină de aproximativ 700 mp.

Casa de vacanţă a familiei Misselbacher din Sighişoara
Construită în jurul anului 1920 ca reşedinţa de vacanţă a familiei Misselbacher, casa este situată la 800 de metri de Cetate. Casa, cu 10 camere şi 4 băi, a fost scoasă la vânzare cu 215.000 de euro.

Julius Misselbacher (1903-1963) a fost un comerciant sighişorean care a avut preocupări intense în domeniul istoriei artei şi istoriei oraşului. A avut o importantă contribuţie la cunoaşterea şi sistematizarea ştiinţifică a primelor colecţii ale Muzeului de Istorie Sighişoara, iniţiat de medicul Josef Bacon (1857-1941), un colecţionar pasionat. Julius Misselbacher a creat în 1952 macheta oraşului de la 1735, pe baza planurilor cadastrale aflate în arhiva de război din Viena, completată cu desene şi planuri din perioada anilor 1700.

Proprietatea are 1.734 mp de teren. Construcţia S+P+1+M are 452 mp suprafaţă construită, 400 mp suprafaţă utilă, 255 mp amprentă la sol.
Casă săsească în Ţara Bârsei
Componentă importantă a patrimoniului autohton, imobilele săseşti sunt însă mult mai mult decât atât. Peste 200 de sate şi numeroase oraşe din Transilvania poartă amprenta civilizaţiei germanice.

Casa săsească din Codlea, construită între anii 1905-1907, este o locuinţă cu porţi înalte, cu ferestre mari, bârne şi stâlpi din lemn la vedere, cu aerul unei fortăreţe în miniatură şi se vinde de la 420.000 de euro.
Cu o suprafaţă utilă de 450 mp (D+P+M), imobilul este complet restaurat.

Tâmplăria din stejar a fost recondiţionată. Uşile şi tocurile din lemn sunt adaosuri moderne, replici ale elementelor originale. Două rânduri de grinzi paralele au fost adăugate la o înălţime de 3,5 metri.
Mansarda, un spaţiu deschis de 150 mp, are baie proprie şi este protejată de un acoperiş cu ţiglă dublă cu aerisire tip solzi.
Tot aici a fost construită în 1973 o casă separat, cu o suprafaţă de peste 200 mp, dispuşi pe două niveluri.
Terenul are o suprafaţă de 1.826 mp, fiind compus din două părţi distincte: o curte şi o grădină terasată cu pomi fructiferi. Zonele sunt despărţite prin ziduri masive, specifice proprietăţilor săseşti.
Aceasta se află în centrul oraşului Codlea, la 15 kilometri de Braşov şi la numai 5 kilometri de viitorul aeroport din Ghimbav. Din curtea casei săseşti poate fi admirat masivul Postăvaru.
Sursa: Adevarul
-
Evenimentacum o zi
„Milionarul de carton”. Așa îl denumesc cunoscuții pe omul de afaceri din Brașov, Călin Donca. Apropiații spun că imaginea familistului convins și a afaceristului prosper ar fi doar de fațadă
-
Fapt diversacum 2 zile
VIDEO / Lucrările la Sala Polivalentă din Brașov sunt în grafic. Imagini de la construcţia celei mai mari săli de sport din România
-
Evenimentacum 2 zile
Trafic blocat pe DN 73, Pitești – Brașov. O conductă de gaze a fost spartă de un utilaj
-
Economicacum 2 zile
Un proiect în valoare de 70 de milioane de euro va fi construit în Poiana Brașov: „Va fi unul dintre cele mai prestigioase din estul Europei. 75 de proprietăți, reședințe de lux concepute la cele mai înalte standarde”
-
Socialacum 2 zile
Lucrări ample pe calea ferată. 30 de șantiere au fost deschise pe rețeaua feroviară din Brașov și alte șase regionale ale CFR
-
Fapt diversacum 2 zile
Elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Dumitru Stăniloae” din Braşov au primit binecuvântarea mitropolitului Laurenţiu Streza
-
Evenimentacum 2 zile
Un urs a fost împușcat în Sfântu Gheorghe. Primarul orașului spune că echipa de intervenție a urmărit animalul sălbatic vreme de trei ore
-
Turismacum o zi
VIDEO / O vloggeriță din SUA, impresionată până la lacrimi de frumuseţea Braşovului şi de cât de impozantă este Biserica Neagră: „Chiar este una dintre cele mai nebunești clădiri pe care e posibil să le fi văzut până acum”