Connect with us
Publicitate

Eveniment

Proprietarul unui magazin de pe strada Republicii, din Braşov, acuzat că abuza sexual copile între 10 şi 19 ani

Publicat

pe

Publicitate

O investigație Libertatea arată cum, în decursul a cel puțin 16 ani, Alexandru Marcu, proprietarul unei afaceri cu bijuterii făcute manual și al unui restaurant vegan din București, a angajat la negru și a abuzat sexual minore vulnerabile, conform mărturiilor a șase victime și ale altor martori. Acesta și-a construit un business unde lucrau predominant adolescente, fără carte de muncă. Pe o parte dintre angajatele minore le-a convins să întrețină relații sexuale sau chiar să se mute cu el, au povestit mai multe tinere. Fetele proveneau din medii defavorizate, cu părinți absenți.  

  • Înconjurat de adolescente și femei tinere dependente de el, Alexandru Marcu (azi 45 de ani) a format ceea ce unii intervievați au numit o „sectă”. Le impunea să rămână singurul bărbat din viața lor, odată ce și-au pierdut virginitatea cu el, au relatat fetele.
  • Am găsit, până acum, 8 victime. Șapte dintre ele erau minore când au întreținut relații sexuale cu Marcu, conform mărturiilor. Șase fete ne-au spus povestea lor, două nu au acceptat să vorbească, însă poveștile lor au fost confirmate de către mai mulți martori.
  • Acum, la maturitate, mai multe dintre acele victime încearcă să înțeleagă cum au ajuns să fie manipulate în adolescență de un bărbat despre care spun că le abuza sexual și psihologic.

Două tinere s-au întâlnit pentru prima dată în 2022, înainte de Crăciun, într-un local din București. Când Patricia*, 23 de ani, a văzut-o pe Corina*, nu i-a venit să creadă că are 31 de ani. O tipă așa „slăbuță și micuță”. Corina purta la gât un lănțișor făcut chiar de ea – o abilitate păstrată dintr-o perioadă care i-a întrerupt copilăria.

În ciuda diferenței de vârstă și a faptului că nu se cunoșteau, exista o legătură strânsă între ele: ambele spun că au fost abuzate sexual de același bărbat, Alexandru Marcu, fondatorul Forever Young din București și Brașov, o afacere cu accesorii și bijuterii făcute manual. Le fusese șef ambelor tinere.

Fetele au vrut să-și povestească experiența. Au ajuns să se cunoască printr-un prieten comun, care știa prin ce trecuseră.

Publicitate

„Aveam emoții și eram curioasă în același timp”, spune Patricia. S-au ascultat una pe alta la un ceai.

„A verificat cu un deget” 

Corina avea 13 ani în 2003, când Alexandru Marcu, 26 de ani la vremea aceea și șeful ei la un stand de accesorii, a pus-o să se dezbrace în fața lui, adaugă ea. Și-a dat și el hainele jos și „a verificat cu un deget”, spune ea pentru Libertatea, dacă își pierduse sau nu virginitatea înainte să-l cunoască.

Fata avea doar 13 ani și 39 de kilograme când a penetrat-o prima dată, precizează ea. Povestește că a obligat-o să se uite la filme pornografice, să întrețină relații sexuale în timpul menstruației și să facă sex anal.

„Când mi-a zis vârsta ei de atunci, m-a luat un nod în stomac. Aveam ochii roșii de nervi, dar și pentru că îmi venea să plâng”, spune Patricia despre cum s-a simțit ascultând povestea Corinei.  Trăise ceva similar 16 ani mai târziu.

Patricia avea 19 ani când l-a cunoscut pe Marcu, în noiembrie 2018. Îi era șef tot la Forever Young. A înghețat, își amintește ea, în seara în care bărbatul, atunci în vârstă de 42 de ani, i-a atins sânii și vaginul și s-a masturbat.

De la ce a pornit investigația

Ambele tinere știau că Alexandru Marcu a abuzat sexual mai multe fete și au vrut să oprească asta. Una dintre ele s-a decis să contacteze ziarul.  Pornind de la mărturia ei, redacția a început investigația. De-a lungul mai multor luni de cercetări jurnalistice am contactat peste 30 de persoane, victime și martori. Cele care au acceptat să vorbească au discutat doar sub protecția anonimatului.

Termenul de abuz sexual este folosit de către specialiști ca un termen-umbrelă pentru toate infracțiunile privitoare la viața sexuală.

Pe lângă interviuri, reporterii Libertatea au adunat zeci de poze și comentarii de pe rețelele sociale, precum și mesaje private, care întăresc mărturiile. Am trimis solicitări la instituții ca Inspecția Muncii și Ministerul Justiției.

Continuarea investigaţiei pe libertatea.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes