Connect with us
Publicitate

Social

Proprietarul mașinii care a circulat pe contrasens pe DN 1 a fost identificat. De ce șoferița nu va fi sancționată

Publicitate

Publicat

pe

Poliția Prahova a anunțat marți seara identificarea proprietarului mașinii care a circulat pe contrasens pe DN 1, în Prahova, între localitățile Bănești și Comarnic. Chiar dacă pare greu de crezut, femeia care se afla în seara dimineața respectivă la volan va scăpa basma curată, cel mult aceasta urmând să primească un avertisment, notează publicația „Observatorul Prahovean”.

Publicitate

Audierile vor stabili dacă persoana care deține mașina a fost și cea care s-a aflat la volan.

Vă reamintim că marți dimineață un participant la trafic care se deplasa regulamentar pe DN 1, spre Brașov, a surprins pe sensul opus de mers un alt autoturism care se deplasa în aceeași direcție cu a lui. Mai mult, acele vitezometrului celui care a filmat incidentul arată că se deplasa cu peste 110km/h.

În ciuda nenumăratelor apeluri la 112, polițiștii prahoveni nu au reușit oprirea șoferiței care a pus în pericol traficul rutier.

Publicitate

De ce va scăpa șoferița inconștientă de amendă și va păstra în continuare permisul de conducere? Pentru că înregistrarea video ajunsă deja virală nu a fost realizată cu aparatură omologată, polițiștii rutieri fiind singurii în măsură să constate acest tip de contravenții.

„În conformitate cu art. 109 din OUG nr. 195/2002, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează direct de către polițistul rutier și cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate și verificate metrologic.

Totodată au fost dispuse verificări interne față de polițiștii aflați în serviciu, în funcție de rezultatul acestora urmând să se dispună măsuri, în condițiile legii.” se arată într-un răspuns al IPJ Prahova cu privire la eveniment.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes