Connect with us
Publicitate

Economic

Proprietarul Bistro de l’Arte: „70% din restaurante și cafenele vor dispărea până la finalul pandemiei”

Publicat

pe

Restaurantele funționează la 25% din capacitate, cu cheltuieli de 80% din cele de anul trecut, a declarat, la emisiunea Profit Live, Oana Coantă, proprietarul Bistro de l’Arte Brașov, care crede că la finalul pandemiei circa 70% dintre operatorii din HoReCa vor dispărea.

Publicitate

Oana Coantă a povestit pentru profit.ro că bistro-ul pe care îl conduce a funcționat doar cu livrări la domiciliu cât au fost închise restaurantele oficial, pe care le-a întrerupt când a fost  deschisă terasa. În paralel, însă, a preluat comenzi take away. Potrivit acesteia, mănușile, măștile și dezinfectanții pe care le folosește o costă 2.500-3.000 de lei pe lună.

Ea a mai declarat pentru sursa citată că bistro-ul funcționează la 25% din capacitate, cu cheltuieli la 80% din cele dinainte – bucătăria funcționează, taxele trebuie plătite, oamenii la fel, deci aceste cheltuieli nu au scăzut proporțional cu încasările. „Cea mai bună zi de anul ăsta a fost egală cea mai proastă zi de anul trecut”, a afirmat antreprenoarea.

Potrivit acesteia, toată HoReCa se află la limita breakeven-ului dacă nu cumva sub ea, și „cam una din cinci firme s-a închis și se vor închide sigur una din trei”. Oana Coantă a mai spus că luna august a fost bună pentru industrie, dar cu toate acestea firmele au acumulat doatorii către furnizori din februarie și le e foarte greu să se redreseze acum.

Publicitate

„Noi suntem una dintre cele două firme din HoReCa din județul Brașov care au luat bani de la IMM Invest. Știu pe mulți care nu vor supraviețui. Oamenii buni din HoReCa încă au rămas, oamenii necalificați au plecat spre magazine, casieri, vânzători… Cred că abia acum urmează valul de plecări, însă nu știu unde vor pleca”, conform profit.ro

Potrivit acesteia, sunt restaurante care trăiesc doar cu clienți localnici, care au grade de revenire de 50%, iar ele vor supraviețui în contextul în care nu sunt mulți turiști în stațiuni. „Dar 70% din HoReCa o să se ducă”, crede Oana Coantă.

sursa profit.ro

foto andrevicentegoncalves.com

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes