Connect with us
Publicitate

Economic

Proprietarii hotelului Alpin din Poiana Braşov, care au finalizat investiţiile în fostul complex Favorit din staţiune, se aşteaptă la venituri de 3,5 milioane euro din organizarea de evenimente în noul complex K2 Alpin

Publicat

pe

Claudiu Aron, proprietarul hotelului Alpin din Poiana Braşov, a finalizat anul trecut investiţiile în fostul complex Favorit din staţiunea montană, redenumit K2 Alpin, şi se aşteaptă la venituri de 3,5 milioane euro din organizarea de evenimente în acest an.

Publicitate

„Acest complex ar trebui să aducă undeva la 3,5 milioane euro, fiind primul an şi încă este necunoscut. Durează între şase luni şi un an să îl faci cunoscut“, spune pentru ZF Claudiu Aron, proprietarul hotelului Alpin.

Investiţia în acest complex diversifică por­to­foliul de servicii al antreprenorului. Claudiu Aron îşi doreşte ca noul centru de evenimente să atragă atât zona de corporate, cât şi zona de leisure prin organizarea unor evenimente tematice. Mai mult, prin deschiderea comple­xului, antreprenorul vrea să se adreseze mai mult tinerilor de peste 25 de ani.

„Mai există Massif în Poiană, dar e un eveniment care ţine 3-4 zile, mai există Apres-ski. Se creează un pol de distracţie şi ne adresăm prin ceea ce facem segmentului de la 25 ani plus, nu ne adresăm celor mai mici“, spune Claudiu Aron.

Publicitate

K2 Alpin are deja câteva evenimente pro­gramate pentru lunile ianuarie şi febru­arie, precum cabaret, dar va organiza şi seri cu DJ străini. Complexul pune la dispoziţie în total 1.700 de locuri împărţite în patru săli, dintre care o sală de 1.100 de locuri, alta de 200, una de 300 şi înca una de 100 de locuri.

„Evenimentele sunt împărţite în două anume corporate, conferinţe, expoziţii şi altele, ne-am propus acest lucru pentru ca centrul să funcţioneze pe diferite momente ale zilei. A doua parte este formată din evenimentele leisure, căreia îi dăm drumul, ne adresăm turistului individual“, spune Claudiu Aron.

Antreprenorul a cumpărat în 2022 complexul Favorit din Poiana Braşov, executat de bancă, pentru care a plătit 1,65 milioane euro. Iniţial, el anunţa că plănuieşte să investească în acest complex încă 2 milioane euro şi să îl facă principala atracţie a staţiunii pentru turişti. Investiţia însă a fost mai mare faţă de nivelul estimat iniţial. Complexul Favorit, închis de mai mulţi ani, a fost scos la vânzare de Patria Bank, anterior fiind deţinut de Ioan Neculaie. În final, Claudiu Aron a investit peste 5 milioane euro în achiziţionarea şi renovarea complexului Favorit.

Claudiu Aron este cunoscut în turism prin complexul Alpin, ce include hotelul Alpin cu 150 de camere, un aparthotel cu 114 apartamente, Casa Alpin cu 25 de camere şi 7 apartamente, toate clasate la patru stele.

Compania Alpin 2003, care administrează complexul hotelier Alpin Resort Hotel, unul din cei mai mari jucători din turism din staţiunea Poiana Braşov, a avut afaceri de 54,5 milioane lei în 2022, ultimul an pentru care există date publice, în creştere cu 48% faţă de anul anterior şi nivel aproape similar cu cel din 2019, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Publicitate

Antreprenorul spune că hotelul Alpin a încheiat anul 2023 cu afaceri de 13,5 milioane euro (67,5 milioane lei).

„Cred că va fi un an bun. Pe lângă segmentele de family cărora ne adresam, pe care le aveam în perioada de vacanţă, acum venit şi către segmentul de tineri care vor să se simtă bine. Cu cât ai un business mai complex, te dezvolţi mai uşor“, mai spune Claudiu Aron.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes