Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Promisiuni deşarte! Cum arată alternativa pentru DN 1 la cinci ani de când au început lucrările. Drumul dintre Săcele şi Valea Doftanei mai are mult până să poată fi circulat

Publicat

pe

Publicitate

DJ 102I, un drum forestier în prezent care face legătura prin pădure între județele Prahova și Brașov, este prezentat constant de autorități ca singura alternativă viabilă pentru traficul infernal de pe DN 1.

Se vorbește despre această ”alternativă viabilă la DN 1” din 2015, atunci când ministrul Transporturilor era Ioan Rus. Acesta anunța în ianuarie 2015 că a fost într-o vizită de lucru la Ploiești să ”dezbată” soliții pentru decongestionarea traficului ”în Valea Prahovei”, potrivit ziare.com.

”Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, împreună cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), a avut astăzi, 29.01.2015 la Ploiești, o întâlnire cu conducerea Consiliului Județean Prahova pentru dezbaterea unor soluții care să decongestioneze traficul în Valea Prahovei. În cadrul discuției, ministrul a subliniat importanța rezolvării problemelor legate atât de transportul de persoane, cât și de mărfuri.

„Am discutat azi despre Valea Doftanei, despre transformarea acelui drum județean de dinainte de Câmpina până la Săcele. Cu sprijinul Consiliului Județean și al Prefecturii am putea avea într-o lună de zile toate documentele puse la punct, astfel încât să introducem în Guvern decizia de a materializa acest drum. În același timp studiem și posibilitatea unei centuri la Comarnic și una la Bușteni”. Drumul Județean 102 I, Câmpina – Valea Doftanei – Săcele, are lungimea de 61,975 km și reprezintă o alternativă viabilă, având în vedere rapiditatea cu care acest drum ar putea fi modernizat, a arătat Ioan Rus.

Publicitate

Modernizarea acestui drum a început în anul 2017, iar în cinci ani au fost finalizați aproape trei kilometri. Mai sunt de asfaltat încă 11 kilometri doar în Prahova.

Acest DJ102I pornește din Valea Doftanei și traversează pădurea până în dreptul localității brașovene Săcele. Are o lungime de puțin peste 25 de kilometri, din care 13 sunt în Prahova și 12 în Brașov.

  • tronsonul 1, aflat pe raza județului Prahova, între km 37+620 și km 50+820,38 (limita jud. Brașov), în lungime de 13,2 km;
  • tronsonul 2, aflat pe raza județului Brașov, între km 50+820,38 și km 63+256,08, în lungime de 12,4 km.

Consiliul Județean Prahova a demarat lucrările de reabilitare și modernizare a acestui drum în 2017 și a finanțat un tronson de aproape 3 kilometri, lucrare care este acum aproape de final.

Pentru restul de drum până la Săcele, finanțarea va fi asigurată de Compania Națională de Investiții, procedura fiind în procedură în derulare, valoarea contractul fiind de 400 de milioane lei.

În februarie 2020, Lucian Bode, pe atunci ministrul Transporturilor, venit să inspecteze șantierul de la Valea Doftanei, declara presei locale că ”într-un timp rezonabil, rezonabil însemnând în jur de doi ani de zile”, acest drum județean poate fi ”o alternativă viabilă la traficul ușor de pe Valea Prahovei”.

sacele doftana
play-sharp-fill

sacele doftana

Sursa video: ziare.com

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes