Connect with us
Publicitate

Administrație

Promisiunea lui Allen Coliban: „Până în 2030 emisiile de CO2 vor fi reduse cu 55%, în Brașov”

Publicat

pe

Unul dintre cele mai poluate orașe din România are nevoie de măsuri dure pentru rezolvarea acestei probleme grave de mediu. În cadrul Forumului Orașelor Verzi, primarul Allen Coliban s-a angajat că va lua măsuri care să reducă cu 55% emisiile de carbon până în 2030, iar până în anul 2050 Brașovul ar urma să atingă neutralitatea climatică.

„Avem măsuri pentru 2030 și pentru 2050, care parcurg o sferă largă de domenii, de la mobilitate, la felul în care folosim energia pentru încălzirea locuințelor, la extinderea suprafețelor de spații verzi. Toate acestea se transpun în ținte măsurabile, pentru care vom veni în fața dumneavoastră și a cetățenilor, anual, pentru a da raport și pentru a da socoteală. În acest moment ne îndreptăm spre 30% reducere de emisii de carbon față de anul de referință 2008, însă au fost acei 30 la sută cei mai ușor de atins și de obținut. Următorii 25%, pe care ne propunem să-i atingem până în 2030, astfel încât să ajungem la țintă de 55 reducere, sunt mai dificili și nu putem să-i atingem fără colaborarea comunității și a cetățenilor … Avem un grup de acțiune, care include operatorul de transport, operatorii de energie, operatorii de salubritate, organizații civice brașovene, și împreună avem nevoie să agreăm asupra pașilor și asupra țintelor anuale”, a precizat primarul Allen Coliban.

Pentru a atinge cele două ținte, vor fi luate următoarele acțiuni, pe termen scurt:

  • diminuarea dependenței energetice prin creșterea proporției de energie verde utilizată pentru consumul clădirilor publice, condiție care va fi prevăzută în caietul de sarcini pentru achiziția de energie electrică la nivelul unităților de învățământ și a celorlalte clădiri publice;
  • proiecte de reabilitare energetică a tuturor clădirilor publice;
  • decarbonarea domeniului de încălzire;
  • dezvoltarea urbană să se poată face doar în condițiile în care aceasta este una durabilă și inclusivă;
  • creșterea suprafeței zonelor verzi;
  • mobilitate sustenabilă și transport electric în întregime până în 2030;
  • campanii de conștientizare în școli în domeniul tranziției verzi;
  • aplicarea principiilor economiei circulare, în ceea ce privește managementul deșeurilor;
  • implicarea comunității în crearea, implementarea și evaluarea strategiilor locale.

Noile ținte fac parte din Convenția Primarilor, lansată în 2008, în Europa, care avea scopul să reunească administrațiile locale care se angajează să atingă sau chiar să depășească obiectivele Uniunii Europene în materie de climă și energie. Aceasta convenție a fost revizuită recent, iar primarul Allen Coliban a fost primul edil din Europa care a semnat ediția cu noile țeluri impuse de UE.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes