Connect with us
Publicitate

Social

Proiectul turnului de control virtual de pe Aeroportul Brașov a fost aprobat de CJ. Investiția depășește 16 milioane de euro și se va realiza în următoarele 14 luni

Publicat

pe

Asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană pe Aeroportul Internaţional Braşov, care presupune realizarea unei clădiri şi achiziţia unor echipamente de profil, reprezintă o investiţie de peste 80 de milioane de lei, realizabilă în 14 luni.

Publicitate

Sursa de finanţare a investiţiei va fi din bugetul CJ Braşov pentru anii 2021 şi 2022, respectiv 20% în acest an, restul de 80% anul viitor.

Consilierii judeţeni braşoveni au aprobat, joi, în şedinţă ordinară, indicatorii tehnico-economici ai proiectului ‘Dotări şi execuţie lucrări de construcţie şi instalaţii pentru asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană pentru Aeroportul Braşov’, cu o valoare de 81,8 milioane de lei, din care valoarea construcţiilor şi montajului reprezintă 18,8 milioane de lei.

Conform raportului de specialitate care a stat la baza Hotărârii CJ Braşov, investiţia presupune realizarea unei clădiri de contingenţă, pe o suprafaţă de 1.453 metri pătraţi, şi dotarea acesteia cu echipamentele necesare, printre care sisteme de navigaţie, comunicaţii, supraveghere, meteo şi informare/infrastructură.

Publicitate

Această soluţie, a unui turn virtual de control (remote tower) în locaţia Arad, a fost agreată de ROMATSA, dintr-un număr de trei scenarii propuse prin studiul de fezabilitate, celelalte două fiind cea de turn de control fizic şi respectiv de turn digital.

Cheltuielile de funcţionare a turnului şi asigurarea serviciilor de navigaţie vor fi suportate din bugetul CJ Braşov, până la atingerea gradului de rentabilitate a proiectului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes