Connect with us
Publicitate

Economic

Proiectul hidroelectric Suha din Viștea, județul Brașov, a fost vândut de canadienii de la Jade Power

Publicat

pe

Compania canadiană Jade Power Trust, având în portofoliu parcul eolian Dorobanțu și mai multe microhidrocentrale românești, a renunțat la proiectul hidroelectric Suha, din județul Brașov, la doi ani după ce a sistat operațiunile în regiune, pe fondul pierderilor acumulate, conform profit.ro

Publicitate

Proiectul Suha cuprinde mai multe microhidrocentrale amplasate pe râurile Suha Mare și Suha Mică, în comuna Viștea, județul Brașov.

Canadienii au preluat proiectul în 2014, în cadrul unei achiziții mai largi, care a vizat un total de 11 microhidrocentrale cu o capacitate instalată totală de 5,1 MW, unul dintre vânzători fiind compania Romenergo. Pe fondul pierderilor înregistrate, compania canadiană a decis să oprească activitatea hidrocentralelor Suha în vara anului 2018 și a scos proiectul la vânzare, mai anunță sursa citată.

“Suntem mulțumiți că am renunțat la proiect, întrucât a fost o operațiune generatoare de pierderi și un consum de numerar și management timp de aproape doi ani. Economiile [astfel realizate] vor fi folosite mai bine în cadrul operațiunilor actuale ale companiei”, spune directorul general al Power Jade, J. Colter Eadie. Totodată Campania a încercat să integreze activitatea proprie la o “fermă” amplasată în apropierea parcului Dorobanțu, însă a abandonat proiectul după numai patru luni, în contextul prăbușirii prețurilor criptomonedelor pe piața internațională.

În luna mai, canadienii au anunțat că analizează vânzarea activelor, concentrate în sectorul energiei regenerabile din România, iar Jade Power a reușit să obțină venituri de 17,7 milioane de dolari canadieni în 2019, în urcare de la 17,3 milioane de dolari în anul anterior și un rezultat EBITDA ajustat de aproximativ 8,8 milioane de dolari, cu 49% peste câștigul din 2018.

Compania a produs un volum record putem spune de 155.263 MWh de energie electrică, cu creșteri pe toate segmentele. Iar primul trimestru din acest an, compania canadiană a raportat venituri de 5,6 milioane de dolari, în creștere cu 14% față de perioada similară a anului trecut. Producția de energie a crescut cu 7%, la 50.209 MWh.

foto Profit.ro

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes