Connect with us
Publicitate

Administrație

Proiectul „Goriţa”, în blocaj pentru că nu întruneşte condițiile de finanțare. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a respins variantele trimise de Primăria Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a respins variantele trimise de Primăria municipiului Brașov, pe motiv că nu se încadrează în condițiile de finanțare, astfel că municipalitatea trebuie să găsească altă soluție, dacă vrea să nu piardă finanțarea europeană, transmite radiobrasovfm.ro.

Proiectul „Gorița” face parte dintr-un contract mai mare cu finanțare europeană pe care municipalitatea l-a semnat încă din 2017. În 2018, a fost demarat proiectul tehnic, iar în 2019, s-a făcut marcarea arborilor care trebuiau tăiați. Acest lucru a determinat societatea civilă să organizeze un protest. Au fost strânse și 15.000 de semnături prin care i se cerea edilului din fosta administrație să renunțe la proiect. Ca urmare a presiunilor, realizarea acestuia a fost suspendată, în noiembrie 2019.

În actuala administrație, primarul Allen Coliban a cerut și a obținut mandatarea din partea aleșilor locali pentru a renegocia contractul astfel încât banii să nu fie pierduți. Renegocierea a însemnat și propunerea mai multor variante de drum care să fie realizate în locul „Goriței”, dar AFIR-ul a respins cel puțin una dintre acestea.

Astfel, contractul a fost prelungit până în decembrie 2022, dar lucrările trebuie realizate până în septembrie altfel municipalitatea pierde banii cheltuiți și trebuie să înapoieze și ce a cheltuit pentru elaborarea documentațiilor. Reamintim că valoarea contractului pentru proiectul european era de peste 6,6 milioane lei, bani nerambursabili 100%. Termenul inițial pentru realizarea proiectului era decembrie 2020.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes