Connect with us
Publicitate

Administrație

Proiectul de restaurare a Cetății Medievale Râșnov merge mai departe

Publicat

pe

Publicitate

Proiectul de restaurare a Cetății Medievale Râșnov merge mai departe. În ultima ședință a Consiliului Local Râșnov, proiectul ce vizează restaurarea și modernizarea cetății a fost supus votului și a trecut în etapa a II-a. Ce înseamnă acest lucru mai exact?

Practic a fost aprobată depunerea proiectului în vederea finanțării etapizate a acestuia în cadrul programului „Regiunea Centru” Prioritatea 8 – o regiune atractivă. În această etapă sunt prevăzute cheltuieli referitoare la proiectare și asistență tehnică, dar și cheltuieli referitoare la investiția de bază ( construcții, instalații, montaje ), pentru restul lucrărilor ce au rămas de executat în incinta Cetății Medievale.

În urma aprobării eligibilității, cererea se află acum în etapa de precontractare. Valoarea cheltuielilor eligibile pentru această a doua etapă este de 8.134.217,05 lei cu TVA.

Proiectul Restaurarea, conservarea și valorificarea durabilă a Cetății Râșnov (Incinta de Vest) și crearea infrastructurii conexe are ca obiectiv general valorificarea Cetății Râșnov ca urmare a restaurării și conservării Incintei de Vest, în vederea impulsionării dezvoltării locale prin creșterea numărului de vizitatori și intensificarea activităților economice pe parcursul perioadei de implementare și sustenabilitate.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes