Connect with us
Publicitate

Administrație

Proiectul de înălțare cu un etaj a magazinului Lidl de pe Bulevardul Saturn a fost respins

Publicat

pe

Planul propus de germanii de la Lidl pentru extinderea magazinului de pe bulevardul Saturn necesită revizuire, a decis Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU).

Urbaniștii au respins, în dată de 20.07.2021, proiectul propus de extindere a centrului comercial de pe Bulevardul Saturn Nr. 35 A. Principalele observații sunt legate de volumetrie și spațiile verzi. Membrii comisiei au cerut nemților să revină cu un proiect revizuit care să țină cont de următoarele aspecte:

  • Revizuirea conceptului arhitectural (volumetria și tratarea fațadelor să corespundă imaginii și caracterului urban al zonei);
  • Revizuirea funcțiunilor propuse pentru parterul construcției;
  • Mărirea procentului de spații verzi;
  • Rezolvarea spațiilor tehnice în afară zonelor vizibile dinspre spațiul public și vecinătăți;
  • Se consideră oportună respectarea retragerilor minime lateriale și posterioare de H/2 din înălțimea clădirii la cornișă;

„Având în vedere că spațiul construit și de circulații/parcaje ocupă peste 80% din suprafața terenului, se consideră oportună regândirea soluției în vederea reducerii semnificative a acestui procent”, au notat specialiștii comisiei.

Magazinul de pe Saturn a fost construit inițial în 2006 de un alt retailer, Hard Discount SRL (care opera sub denumirea Plus) dar a fost preluat de Lidl în 2010 într-o mega tranzacție care cuprindea toate cele 100 de magazine Plus de pe teritoriul României. Imediat după preluare, magazinul de pe bulevardul Saturn a suferit o renovare care a durat trei luni de zile. Multe din magazinele construite în „era Plus” nu corespundeau standardului Lidl, astfel, majoritatea unităților preluate de la aceștia au suferit modificări în zonele cu trafic intens.

Publicitate

Magazin Plus Saturn Nr.35 A înainte de preluarea Lidl

Lidl în România

În România compania este prezentă din 2005 prin divizia Kaufland. În anul 2009 cele două rețele deținute de Lidl & Schwarz, Kaufland și Plus, au realizat vânzări de aproximativ 1,3 miliarde de euro. În anul 2010, a preluat de la grupul Tengelmann cele aproximativ 100 de magazine de discount Plus.

În vara anului 2011, magazinele Plus au fost redenumite Lidl, iar în mai 2012 rețeaua a ajuns la 137 magazine și 3.300 de angajați. Potrivit estimărilor Ziarului Financiar, afacerile Lidl au trecut în 2012 de 500 de milioane de euro. În ianuarie 2013, rețeaua de magazine Lidl a ajuns la 158 de unități.

De atunci, a ajuns în topul retailerilor din România și și-a adus contribuția la dezvoltarea economiei locale. În prezent, Lidl are peste 7000 de angajați, peste 250 de magazine și 5 centre logistice.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes