Connect with us
Publicitate

Economic

Proiectul Autostrăzii Brașov – Ploieşti, transferat de la CNAIR către noua Companie Națională de Investiții Rutiere

Publicat

pe

Autostrada Ploiești – Brașov s-ar putea numără printre primele proiecte ce vor fi transferate de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) către noua Companie Națională de Investiții Rutiere (CNIR), potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu. Acesta a mai spus că autostrada prin Valea Prahovei va fi chiar un test pentru noua companie.

„Veți avea o surpriză plăcută începând din a doua jumătate a anului acesta, când există toate șansele, cel puțin pe un capăt, să fie chiar scos la licitație”, a răspuns miercuri Grindeanu la o întrebare a jurnaliștilor despre când vom avea un traseu final aprobat pentru Autostrada Ploiești – Brașov, transmite economica.net.

Totodată, ministrul Transporturilor a menționat că proiectul autostrăzii prin Valea Prahovei ar putea fi transferat la CNIR.

„Mă mai gândesc la ceva. Nu ascund acest lucru. A fost selectat Consiliul de Administrație și la CNAIR și la CNIR. Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) se află în această perioadă în acel proces de organizare. Trebuie să înceapă să funcționeze. Care este rostul celor două companii: una dintre ele să facă investiții, cealaltă să administreze. Sigur că în acest moment experiența și tot ceea ce înseamnă know – how pe zona rutieră se află la CNAIR. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ajungem într-un final la ceea ce prevede înființarea acestui CNIR, anume ca această companie să se ocupe de investiții. Asta înseamnă ani mulți de acum încolo. Unul din proiectele pe care mi-aș dori să-l transferăm către ei de la CNAIR este Comarnic – Brașov. Va fi chiar un test pentru această nouă companie, dacă este în stare să gestioneze proiecte de acest tip„, a transmis șeful Transporturilor.

Cine conduce CNIR

Publicitate

Marți, 14 februarie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a anunțat că, în urma procesului de selecției desfășurat în baza OUG nr. 109/2011 cu modificările și completările ulterioare, Adunarea Generală a Acționarilor a Companiei Naționale de Investiţii Rutiere S.A. (CNIR) a numit noul Consiliu de Administrație în următoarea componență:

  • Mariana Ioniță (fost director general al CNAIR)
  • Bogdan Pascu
  • Ștefan Ioniță (fost director general CNAIR)
  • Cătălin Urtoi
  • Adrian George Foghiș
  • Marius Sorin Ovidiu Bota
  • Ion – Cosmin Petrescu
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes