Connect with us
Publicitate

Social

Proiect de lege: Persoanele aduse la Poliție nu pot fi verificate mai mult de trei ore

Publicitate

Publicat

pe

O persoană condusă la sediul Poliţiei nu poate fi verificată mai mult de trei ore de polițiști, conform unui proiect de lege pentru modificarea şi completarea legii privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, adoptat marţi de Camerei Deputaţilor. Decizia a fost luată de deputați cu 282 de voturi „pentru” şi un vot „împotrivă”, informează Agerpres.

Publicitate

Proiectul are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea art.36 din Legea nr.218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, în scopul prevenirii şi eliminării apariţiei oricăror moduri neunitare de acţiune în rândul poliţiştilor. În acest sens, se propune stabilirea unei durate determinate pentru aplicarea măsurii de conducere a unei persoane la sediul Poliţiei şi pentru desfăşurarea activităţilor poliţieneşti conexe acestei măsuri, potrivit Digi24.

„Verificarea situaţiei de fapt şi, după caz, luarea măsurilor legale faţă de persoana condusă la sediul Poliţiei se realizează de îndată, fără a depăşi un termen de trei ore de la momentul iniţierii deplasării”, prevede un amendament al proiectului de lege.

Articolul 36 din legea Poliției Române prevede că polițistul e îndreptățit să conducă la sediul Poliției o persoană, dacă nu poate stabili identitatea acesteia, dacă o consideră suspectă de comiterea unei fapte penale ori dacă pune în pericol alte persoane sau ordinea publică.

Publicitate

În situaţia în care identitatea persoanei nu a putut fi stabilită în termenul prevăzut de proiectul de lege, acest termen se prelungeşte cu perioada necesară stabilirii identităţii, verificării situaţiei de fapt şi, după caz, luării măsurilor legale, fără a depăşi patru ore de la momentul iniţierii deplasării, prevede un alt amendament.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect de lege.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes