Connect with us
Publicitate

Administrație

Programul „cornul și laptele” revine în școlile și grădinițele din Brașov. Copiii vor primi aceste gustări începând de luni

Publicat

pe

Publicitate

Copiii de grădiniță, dar și elevii din ciclul primar și gimnazial din municipiu vor primi, începând de luni, produsele din programul „cornul și laptele”. Fiecare micuț va avea pe bănci lapte și iaurt ecologic, provenit de la ferme din județul Brașov, corn și biscuiți produși de o firmă din Alba, dar și mere de la o fermă din Covasna.

„Vineri am semnat, în urma unui proces lung și anevoios, și ultimul contract pentru programul Cornul și Laptele în școlile din Brașov. Deși acest program a fost demarat cu întârziere, deoarece căutarea și găsirea celor mai buni producători locali care să poată să ofere cele mai bune produse este o noutate în România, ne bucurăm să anunțăm că din această lună vom putea să livrăm în școlile din Brașov lapte eco produs în Brașov, mere și produse de panificație din regiune. Ne bucurăm că Brașovul este pionier în acest domeniu. Ne bucurăm că putem să le ducem copiilor din școlile brașovene cele mai bune produse, de calitate, și că în acest fel putem să susținem și producătorii locali”, a declarat viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu.

Produsele lactate, lapte și iaurt, vor fi produse ecologice, furnizate de operatorul economic Bio Carpathia Cooperativă Agricolă, care reunește 30 de mici fermieri locali.

Produsele care vor fi distribuite vor respecta următoarele condiții:

Publicitate
 • lapte UHT, fără adaos de lapte praf, fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori, fără adaos de cacao;
 • produse lactate fermentate fără adaos de lapte praf: iaurt, fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori, fără adaos de fructe, fără adaos de cacao.
 • porţia de lapte şi porţia de iaurt au un conţinut de minimum 3,2% proteine şi de minimum 1,8% grăsime. Porţia de iaurt conţine cel puţin 90% din greutate lapte tratat termic.
 • porţia de lapte distribuită are 200 ml, iar porţia de iaurt distribuită are 125 grame.

Furnizarea produselor lactate se va face după următorul program:

 • luni – iaurt
 • marți – lapte
 • miercuri – lapte

Prețul unitar contractat de primărie pentru furnizarea acestor produse este de 0,80 bani + TVA/ cutie de lapte sau iaurt.

Produsele de panificație, corn și biscuiți, vor fi furnizate de către o companie cu sediul în județul Alba, Fagul Impex SRL.

Produsele care vor fi distribuite trebuie să fie ambalate individual. Furnizarea lor se va face după următorul program:

 • luni – biscuiți
 • marți – corn
 • miercuri – corn
 • joi – biscuiți
 • vineri biscuiți

Prețul unitar contractat de primărie pentru furnizarea acestor produse este de 0,52 bani + TVA/produs.

Merele vor fi furnizate de către SC Pan Abacs SRL, o companie cu sediul în județul Covasna. Fructele vor fi ambalate individual și vor fi furnizate în zilele de joi și vineri. Prețul unitar contractat de primărie pentru furnizarea acestor produse este de 0,55 bani + TVA/produs.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes