Connect with us
Publicitate

Social

Program gratuit de formare pentru profesorii de matematică din Brașov și alte trei județe. Cadrele didactice vor învăța cum să-și ajute elevii să înțeleagă această disciplină

Publicat

pe

Publicitate

Profesorii de matematică din 4 județe ale țării se pot înscrie și participa gratuit la un program de formare care își propune să îi ajute să contribuie la înțelegerea matematicii de către elevi, astfel încât să o poată aplica în viața de zi cu zi fără probleme și să depășească bariera cerințelor de probleme abstracte, potrivit unui comunicat de presă primit la redacție, scrie edupedu.ro.

Se pot înscrie până pe 2 octombrie profesorii de matematică de gimnaziu din Brașov, Dâmbovița, Prahova și Sibiu la DataMathLab, primul program din România care dă viață matematicii prin știința datelor și probleme din viața reală.

Organizatorii spun că programul vine ca răspuns la o problemă care costă România miliarde de lei anual: analfabetismul matematic, adică incapacitatea elevilor de a rezolva probleme din viața de zi cu zi folosind cunoștințele de la școală.

„Rezultatele testelor internaționale precum PISA și TIMSS arată că elevul mediu român se situează mult sub media europeană. Mai bine de patru din zece elevi români nu știu să rezolve probleme din viața cotidiană folosind matematica pe care o învață la școală. Dacă nu înțeleg cum să folosească matematica în viața lor și cum se colectează, analizează și interpretează datele din jurul lor, elevii nu pot să ia decizii bune pentru viitorul lor și să contribuie ca cetățeni activi în societate. Lipsa de conectare între școală și viața reală, metodele de predare, problemele abstracte și evaluările folosite de profesori în școală sunt printre cauzele principale”, susțin coordonatorii programului.

Publicitate

Profesorii interesați trebuie să completeze un singur formular de înscriere pe școală, disponibil la www.aspireteachers.ro/datamath. Programul va fi ținut pe parcursul unui an școlar și îl vor testa anul acesta 10 echipe de profesori selectați, care vor trece prin curs, practică, adoptarea unor resurse gata de predat și activități în comunitatea de practică, iar progresul lor și al elevilor va fi măsurat. Programul nu implică costuri pentru participanți, fiind susținut de Romanian-American Foundation, conform sursei citate.

„Echipa de profesori-formatori ai programului include cadre didactice de prestigiu: Ariana-Stanca Văcărețu – autoare și coordonatoare de programe de educație și cercetare matematică, Daniela Vasile – consultant educațional pentru programul Bacalaureat Internațional și director de curriculum la Avenor College, Constantin Lomaca – liderul Departamentului de Ştiinţe la Franconian International School, formator și consultant educațional”, se arată în prezentarea din comunicat.

Resursele gata de predat aduc în prim plan probleme conectate la viața reală, date și grafice pe care elevii le vor folosi în viitor, după modelul PISA. Ele implică lucru în echipă, jocuri, investigație, aplicații interactive care ușurează înțelegerea și fac învățarea plăcută.

Pe lângă activitățile de învățare și unitățile planificate cu ghidurile și fișele gata de predat, profesorii își pot conecta clasele cu profesioniști în matematică și statistică din diferite domenii, direct în timpul orelor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes