Connect with us
Publicitate

Util

Prognoza pe patru săptămâni. Vremea se încălzește în aproape toată țara

Publicat

pe

Meteorologii anunță că până la jumătatea lunii iunie vremea se va încălzi în mai multe regiuni ale țării. Aceștia mai avertizează că în următoarele patru săptămâni vor fi și precipitații.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunță că în săptămâna 22– 29 mai, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice și local la munte, dar și deficitar în cele intracarpatice, mai ales în nord și nord-vest. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 29 mai – 5 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-vestice. În rest valorile vor fi apropiate de cele normale.Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile extracarpatice și deficitară în nord-vest și centru, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 5– 12 iunie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate de cât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice și sud-vestice, dar și local deficitar în extremitatea de nord-vest a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Publicitate

În săptămâna 12 – 19 iunie, mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de nord a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre excedent în regiunile sud-estice, vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, au precizat meteorologii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes