Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Cum va fi vremea în ianuarie

Publicat

pe

Publicitate

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în mare parte a lunii ianuarie, dar vor fi și perioade cu temperaturi chiar mai scăzute decât media, potrivit estimărilor meteorologilor, relatează Digi 24.

În săptămâna 4-11 ianuarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice.

Vor fi precipitații în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice și în zonele montane aferente.

Cu excepția extremității de sud și de sud-est a țării, unde temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în zonele montane, în săptămâna 11-18 ianuarie.

Publicitate

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, în cea mai marepar te a țării, dar mai ales în sud-est și la munte.

În săptămâna 18-25 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Vor fi cantități mai mari de precipitații în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest cantitatea va fi apropiată de cea normală pentru acest interval.

În ultima săptămână a intervalului analizat, 25 ianuarie – 1 februarie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local excedentare în nord-vestul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes