Connect with us
Publicitate

Util

Prognoza meteo pe două săptămâni în Transilvania şi la munte

Publicat

pe

Temperaturile în următoarele două săptămâni vor fi cele obișnuite pentru sfârșitul iernii. Temporar vor fi precipitații, potrivit prognozei pe regiuni transmise de meteorologi pentru perioada 12 – 25 februarie.

Publicitate

În Transilvania, în prima zi a intervalului, vremea va fi cu mult mai caldă față de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a temperaturii maxime de 14 grade. Se va răci din 13 februarie, însă temperaturile maxime estimate se vor situa în continuare ușor peste normalul climatologic, respectiv o medie a acestora, ce va fi cuprinsă între 5 și 8 grade. Primele 2 nopți din interval vor fi calde pentru această dată, cu valori minime pozitive, cuprinse între 2 și 5 grade. După 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -5 și -2 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 14 februarie, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate. Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză, mai ales în jurul datei de 21 februarie.

La munte, în prima zi din interval, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va fi de 4 grade. Din 13 februarie și până în 25 februarie, cu variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor situa în general între -2 și 2 grade. Minimele vor avea o tendință de scădere treptată de la o medie de 0 grade în prima noapte, până la -8 grade în jurul datei de 15 februarie. Ulterior acestei date, medie estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de -6 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și în a doua săptămână de prognoză.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes