Connect with us
Publicitate

Util

Prognoza meteo pe două săptămâni în Transilvania şi la munte. Vreme caniculară

Publicat

pe

Publicitate

Vremea va fi caniculară în toată țara, dar după 15 iulie este estimată o ponderare a regimului termic, se arată în prognoza pe două săptămâni publicată luni de ANM.

Transilvania

În prima săptămână, valul de căldură va fi în intensificare și va fi caniculă pe arii extinse îndeosebi în perioada 11-14 iulie; media temperaturilor maxime va fi de 33…37 de grade, iar a minimelor de 15…20 de grade. Din data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic, totuși vremea va fi călduroasă în orele după-amiezilor; temperaturile maxime vor fi de 30…33 de grade, iar minimele de 14…18 grade, mediat regional.

Regimul pluviometric va fi deficitar; în prima săptămână izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată, apoi vor fi perioade în care probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi ridicată.

Publicitate

La munte

Vremea va deveni deosebit de caldă. Media temperaturilor maxime va fi de 23…29 de grade, iar a minimelor de 12…18 grade. După data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic, totuși vremea va rămâne caldă.

Pe parcursul primei săptâmâni, regimul pluviometric va fi deficitar, averse slabe urmând a se semnala pe suprafețe restrânse, în orele după-amiezilor. Din data de 15 iulie va crește probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes