Connect with us
Publicitate

Util

Prognoza meteo pe două săptămâni, în Transilvania. Se anunță un nou val de caniculă

Publicat

pe

Vremea va fi caldă în intervalul 18 iulie – 31 iulie în toată țara, iar meteorologii anunță un nou val de caniculă din 20 iulie. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi scăzută, potrivit prognozei publicate de ANM.

Publicitate

În Transilvania, la început vor fi valori termice diurne apropiate de cele climatologic specifice (26…28 de grade), iar nopţile vor fi răcoroase (8…10 grade, în medie). Vremea se va încălzi semnificativ din 20 iulie, iar până la finalul lunii, media regională a temperaturilor maxime va fi de 32…34 de grade, cele mai ridicate valori fiind estimate pentru 21 și 24 iulie, iar minimele vor fi în general de 13…15 grade.

În prima săptămână nu sunt prognozate ploi, iar pentru perioada 25…31 iulie crește ușor probabilitatea pentru ploi locale.

La munte, în primele două zile, vremea va fi răcoroasă în special în timpul nopților, cu minime termice de numai 6…8 grade și maxime de 16…18 grade. Ulterior se va încălzi, iar media maximelor pentru întreaga zonă va fi de 22…24 de grade, iar a celor minime de 12…14 grade.

Publicitate

În prima săptămână, doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. După 24 iulie, crește probabilitatea pentru averse locale îndeosebi în timpul după-amiezelor, dar cantităţile de apă vor fi în ansamblu deficitare, a precizat Administrația Națională de Meteorologie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes