Connect with us
Publicitate

Util

Prognoza meteo, în Transilvania, până de Paşte. Vremea se încălzește

Publicat

pe

După o scădere accentuată a temperaturilor săptămâna aceasta, vremea se încălzește după Florii, potrivit prognozei meteo pentru următoarele două săptămâni, transmisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Publicitate

În Transilvania vremea va deveni deosebit de rece în perioada 4 – 6 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de numai 4 grade, apoi se va încălzi treptat până la valori, în medie de 10…11 grade. Spre mijlocul lunii sunt posibile valori mai ridicate, în jurul valorii de 15 grade, apropiate de normele climatologice. Tendința va fi de scădere în ceea ce privește temperaturile minime de la 2…5 grade în primele nopți, până spre -2…0 grade în perioada 6 – 8 aprilie, iar pentru a doua săptămână sunt estimate valori în jurul a 2 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte – ploaie, lapoviță și ninsoare), iar pe arii mai restrânse și în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în 10 și 11 aprilie.

La munte vremea se va răci accentuat și va deveni deosebit de rece în perioada 4 – 8 aprilie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi de -2…0 grade, iar în timpul nopților vor fi minime, în general de -6…-4 grade. Ulterior se va încălzi ușor, însă valori termice mai ridicate sunt estimate abia spre mijlocul lunii aprilie, când media temperaturilor maxime va ajunge la 6 grade, iar ale celor minime spre 0 grade. Temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a intervalului, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 3 – 7 aprilie, când vor fi și cantități de apă însemnate (vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă) și în zilele de 10, 11 și 12 aprilie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes