Connect with us
Publicitate

Eveniment

Profilul psihologic al ucigaşului din Bran, făcut de un criminalist: „Sentimentele umane i-au lipsit în totalitate”

Publicat

pe

Publicitate

Doi soți au fost găsiți morți în vila din Șimon, comun Bran. Cei doi tineri au fost uciși luni, de o persoană care ar fi fost vărul bărbatului decedat.

După cum au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, bărbatul ar fi ajuns să comită crima din cauza unui teren, însă oamenii legii iau în calcul și varianta unor probleme psihice. Bărbatul a fost reținut, inițial suspectul fiind ascuns în podul casei sale.

Acesta a lăsat arma crimei în curte, murdară de sânge.

Criminalistul Dan Antonescu a făcut portretul psihologic al presupusului criminal şi a mărturisit că cel mai probabil discutăm despre o persoană cu probleme psihice.

Publicitate

Actul de violență comis de bărbat denotă foarte multă furie și frustrare, pe care acesta spune că le-a întâlnit doar în cazul persoanelor cu probleme psihice.

„Din punctul meu de vedere, ca manieră de comitere a faptei, este clar că avem de-a face cu un om cu probleme de natură psihică sau aflat fie sub influența alcoolului, fie a unor substanțe interzise.

Felul în care el a acționat este total ilogic și nu se pliază pe un comportament agresiv, motivat de niște probleme vechi care existau acolo între cele două familii. Este foarte posibil ca aceste probleme de natură psihică, dacă ele există sau dacă se afla sub influența unor substanțe să fi ajuns într-un anume moment, cât să declanșeze violența pe care nu o exerciți dacă ești în deplinătatea facultăților mintale.

Să omori un cuplu, doar pentru că familiile aveau niște divergențe de mai mult timp, pentru câțiva metri de pământ, mi se pare de un absurd total. Violența de care a dat dovadă denotă o acumulare de frustrări sau un moment în care furia a trecut dincolo de rațiune, fie din cauza substanțelor, fie din cauza unei afecțiuni de natură psihiatrică”, a mărturisit Dan Antonescu, pentru WOWbiz.ro.

Criminalistul a explicat că din modul în care a ales să își comită crima bărbatul de la Bran, rezultă faptul că i-au lipsit complet sentimentele umane, având și mari probleme de natură rațională.

„De asemenea, este interesant, pe lângă felul rudimentar în care a acționat, este interesant și felul în care el a încercat să scape de consecințe, ascunzându-se în podul casei.

A abandonat obiectele folosite la uciderea celor doi soți în curte, așa cum erau ele, murdare de sânge. Nu l-a interesat aspectul acesta și este clar că omul acela a avut mari probleme de natură rațională și sentimentele umane i-au lipsit în totalitate”, a mai adăugat el.

Dan Antonescu spune că această furie este adesea întâlnită la persoanele cu probleme psihice, mai ales când vorbim de debutul bolii.

„O asemenea furie se întâlnește fie la debuturi de boli psihice, sunt anumite boli la care debutul este de o violență extremă, fie asupra propriei persoane, fie asupra unor apropiați, rude sau poate chiar asupra unor necunoscuți.

Aud voci, aud comenzi pe care le duc la executare, dar care nu au nicio logică și nu se justifică fapta. Aici aveam totuși terenul propice, acele probleme cu terenul pe care nu reușeau să îl împartă, în așa fel în cât să fie toți mulțumiți”, a mai precizat el.

Nu a durat mult, iar bărbatul a fost găsit de către oamenii legii. Acesta a amenințat că se sinucide, lăsând inclusiv un bilet de adio. Individul care i-a lăsat pe Alexandra și Nicu să zacă într-o baltă de sânge a fost găsit în propria locuință, în pod.

Anchetatorii au decis să apeleze la o metodă specifică în asemenea cazuri și să aducă un negociator. Câteva minute mai târziu, polițiștii au reușit să-i câștige încrederea inculpatului și să-i descopere punctul vulnerabil, astfel că au venit cu o propunere: să se roage împreună.

Surse judiciare susțin că atacatorul a acceptat imediat, fiind sensibilizat de amintirea mamei sale, care obișnuia să citească des psalmii. Odată întors cu fața la perete, pentru a rosti rugăciunea în sincron cu negociatorul, echipajul SAS a intervenit și a reușit să-l imobilizeze pe individ.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes