Connect with us
Publicitate

Social

Profesorul Vasile Oltean primeşte mâine diploma de Cetățean de onoare al Municipiului Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Miercuri, 22 martie 2023, ora 18:30, la Centrul Cultural Apollonia Hirscher (str. Michael Weiss nr. 22), primarul Allen Coliban îi va înmâna preotului Prof. Dr. Vasile Oltean diploma de Cetățean de onoare al Municipiului Brașov, pentru activitatea sa de filolog, muzeograf, profesor și teolog.

Programul propus al evenimentului din ziua de 22.03.2023:

  • Ora 18:30 – Cuvânt de deschidere și acordarea diplomei de cetățean de onoare de către primarul Municipiului Brașov, Allen Coliban;
  • Ora 18:40 – Cuvântare susținută de Preotul Dănuț-Gheorghe Benga, Protopopul Brașovului;
  • Ora 18:50 – Cuvântare susținută de Preotul Prof. Dr. Sebastian Pârvu, Directorul Muzeului Prima Școală Românească;
  • Ora 19:00 – Cuvântare susținută de Preotul Prof. Dr. Vasile Oltean;
  • Ora 19:30 – Moment muzical oferit de Opera Brașov.

Festivitatea se va desfășura în sala de la parter a Centrului Cultural Apollonia Hirscher, accesul fiind liber pentru public.

Acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Brașov preotului Vasile Oltean a fost aprobată de Consiliul Local în sedința din 28 februarie.

Publicitate

Preotul prof. dr. Vasile Oltean a condus timp de aproape jumătate de secol Prima Școală Românească din Șcheii Brașovului și a lucrat la muzeul acesteia, unde a scos la iveală și a tradus zeci de mii de documente unice în lume. El și-a dedicat o bună parte din viață promovării muzeului, în care se află cea mai bogată colecție de documente vechi românești, peste 30.000, alături de 6.000 de cărți vechi. Cu ajutorul său, Muzeul Prima Școală Românească a devenit un important punct de atracție turistică pentru Brașov și a adus un aport important la dezvoltarea comunității culturale locale. Preotul Vasile Oltean are o activitatea impresionantă ca filolog, muzeograf, profesor și teolog, iar activitatea publicistică acoperă peste 1.000 de articole în reviste de specialitate și publicații din țară, studii, volume de cercetare axate mai ales pe tradițiile și limba românească din Șcheii Brașovului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes