Connect with us
Publicitate

Eveniment

Profesorul de istorie din Turia, județul Covasna, acuzat că a bătut 4 elevi, și-a recunoscut fapta. Drept „pedeapsă”, superiorii îi permit să predea în continuare

Publicat

pe

A recunoscut în fața comisiei de disciplină că a bătut 4 elevi în timpul orelor de curs, iar superiorii lui au decis să îl lase să predea, în continuare. Profesorul de istorie de la școala din comuna Turia, județul Covasna, a scăpat doar cu o sancțiune blândă, în urma acuzațiilor care i s-au adus. Timp de doi ani, el nu va mai avea voie să participe la concursuri pentru ocuparea unui post didactic superior, scriu jurnaliștii weradio.ro.

Inspectorul școlar general al IȘJ Covasna, Kiss Imre a precizat că deși legea permite suspendarea acestui drept pe o perioadă de până la 3 ani, Consiliul de Administrație al școlii a decis aplicarea interdicției pe o perioadă mai scurtă. Acesta a precizat că următoarea sancțiune, ca severitate, ar fi fost desfacerea contractului de muncă.

„Consiliul de Administrație din cadrul școlii a hotărât ca sancțiune disciplinară suspendarea pe o perioadă de 2 ani a dreptului de înscriere la concursul pentru ocuparea unei funcții didactice superioare, a unei funcții de conducere, îndrumare și control – legea prevede că până la 3 ani se poate suspenda acest drept. Deci nu poate participa nici la concursurile pentru grade didactice. După această sancțiune ar mai fi fost una singură, și anume desfacerea contractului de muncă. Reducerea salariului ar fi fost o sancțiune mai blândă decât cea pe care a primit-o”, a declarat Kiss Imre, șeful IȘJ Covasna, citat de aceeași sursă.

Potrivit acestuia, profesorul s-a întors la catedră și așteaptă rezultatele anchetei penale, iar elevul de 12 ani care a ajuns la spital și a avut nevoie de îngrijiri medicale s-a transferat la o altă școală.

Publicitate

„Dânsul este la școală, nu a primit interdicție, își desfășoară activitatea. Elevul s-a transferat. Continuă ancheta Poliției, cele două anchete au fost separate. Sancțiunea disciplinară nu a fost aplicată de Inspectoratul Școlar sau de Minister, ci de Consiliul de Administrație al școlii”, a mai spus inspectorul școlar general.

Pe data de 7 octombrie, patru elevi de clasa a șasea au fost bătuți de cadrul didactic, iar unul dintre ei, un băiat de 12 ani, s-ar fi ales cu răni vizibile la cap. Copilul le-a povestit părinților ce s-a întâmplat, iar aceștia au decis să îl ducă la spital pentru investigații medicale amănunțite.

Medicii care l-au examinat pe elev au constatat că rănile sunt destul de grave și au decis să anunțe poliția despre acest incident. Anchetatorii au intrat pe fir și l-au reținut pentru 24 de ore pe profesorul de istorie. Ulterior, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc au decis să îl cerceteze în libertate. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă.

Profesorul are 39 de ani și lucrează în învățământ de 18 ani, iar de-a lungul timpului superiorii săi spun că nu au avut probleme cu profesorul sau reclamații din partea părinților. Elevii, în schimb, au spus că au sunt loviți des de cadrul didactic, dar copiilor le este teamă să recunoască acest lucru și în fața părinților sau a celorlalți profesori.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes