Connect with us
Publicitate

Eveniment

Profesor din Braşov acuzat că face avansuri elevilor minori, de cele mai multe ori băieţi. A fost „demascat” de „Justiţiarul din Berceni”. Scandări ale elevilor: „pedofilule”

Publicat

pe

Un profesor de la Colegiul Naţional Economic „Andrei Bârseanu” din Braşov este acuzat de mai mulţi elevi că are un comportament neadecvat, mai mult că face unele remarci nepotrivite unor elevi minori, de cele mai multe ori băieţi. Cazul a fost semnalat de „Justiţiarul din Berceni” un tânăr care  spună că organizația lui are scopul de a depista prădătorii sexuali și prezentarea acestora organelor de cercetare penală.

Publicitate

„Justițiarul din Berceni” spune că are mai multe dovezi trimise de elevi care atestă faptul că profesorul de Etică şi comunicare a avut discuții nepotrivite pe Messenger sau pe WhatsApp cu mai mulți elevi. Mai mult, ieri tânărul a intrat în curtea liceului pentru a-l confrunta pe profesor.

Lucrurile aproape că au degenerat, „Justițiarul din Berceni” a intrat în curtea liceului fără a avea acordul unității școlare, s-a întâlnit cu profesorul şi l-a pus față în față cu pozele trimise de elevii. După ceva timp a fost scos din curtea școlii însă abia după ce elevii colegiului au filmat toată scena.

La înfruntarea celor doi s-au auzit mai multe glasuri ale unor elevi care i-au strigat profesorului „pedofilule”.

Publicitate

Inspectoratul Şcolar Braşov a confirmat incidentul, însă într-un comunicat de presă transmis se pare că ia partea profesorului şi îl acuză pe Justiţiarul din Berceni că „transformă curțile școlilor în arene de circ ieftin, care au probabil ca scop publicitatea personală creată în jurul lor și promovarea pe rețelele de socializare.„.

Inspectoratul Școlar Brașov mai spune că a fost demarată şi o anchetă internă pentru a vedea care sunt motivele care au dus la acest eveniment.

„În data de 22 ianuarie, am primit pe adresa oficială de email a Inspectoratului Școlar Județean Brașov, un mesaj semnat Alexandru Costandachi, care pretinde că este fondatorul proiectului și asociației „Justițiarul de Berceni” prin care ne aducea la cunoștință că la

Colegiul Național Economic Andrei Bârseanu din Brașov, un cadru didactic, citez: ”are un comportament bizar cu elevii, ajungând chiar și la discuții necorespunzătoare”. Mesajul era însoțit de un link către o galerie foto în care apar capturi de pe ecranele unor telefoane mobile, cu mesaje chat și imagini de pe rețele de socializare. Mesajul era transmis și către două publicații brașovene.

La scurt timp, am intrat în posesia unei filmări din curtea unității școlare, realizată cu telefonul mobil de către un elev, în care se vede cum un individ forțează intrarea în curtea unității, fără a se legitima, ignorând avertismentele agentului de pază, încercând să intre în clădire. În scurt timp, agentul de pază reușește să îl scoată în afara perimetrului școlii.

Publicitate

În urma acestor incidente, directorul unității școlare a sesizat poliția. Totodată, a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili împrejurările și motivele care au dus la astfel de manifestări.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Brașov condamnă aceste manifestări, create de indivizi care se erijează în așa ziși justițiari și care, ignorând orice formă legală de acțiune, transformă curțile școlilor în arene de circ ieftin, care au probabil ca scop publicitatea personală creată în jurul lor și promovarea pe rețelele de socializare.”, a transmis ISJ Braşov într-un comunicat de presă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes