Connect with us
Publicitate

Eveniment

Profesor de muzică din Covasna, trimis în judecată pentru viol și act sexual cu minori. Dascălul este acuzat că ar fi abuzat două fetițe de 13 și 14 ani care erau elevele sale

Publicat

pe

Un caz revoltător, descoperit în urmă cu aproape trei ani, a fost făcut public de anchetatorii din județul Covasna. Un profesor de muzică, de la Liceul Teoretic Nagy Mozes din Târgu Secuiesc este acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu două fetițe de 13 și 14 ani, care erau elevele sale. Dascălul a ajuns să fie cercetat după ce copilele au vorbit despre abuzurile la care au fost supuse.

Publicitate

„În esență s-a reținut că inculpatul în calitate de profesor de muzică și de conducător al unui cor, în perioada anilor 2019-2020 a abuzat de poziția sa recunoscută de încredere și de autoritatea asupra unei persoane vătămate minore în vârstă de 14 ani la data faptei, elevă a sa, pentru a întreține cu aceasta în mod repetat acte sexuale, respectiv că în cursul anului 2018 a întreținut un act sexual cu o altă persoana vătămată minoră în vârstă de 13 ani la data faptei, membră a corului condus de către inculpat, profitând de imposibilitatea victimei de a-și exprima voința și abuzând de poziţia sa recunoscută de încredere şi de autoritate asupra acesteia”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc.

Sesizarea legată de abuzurile profesorului de muzică a fost făcută de Inspectoratul Școlar Județean Covasna, pe data de 12.04.2021. Anchetatorii au intrat pe fir atunci, iar după ce le-au audiat pe fetițele abuzate l-au săltat pe dascălul lor. Față de Szabo Jozsef a fost dispusă urmărirea penală, inițial pentru infracțiunea de corupere sexuală a minorilor.

După ce procurorii au adunat și mai multe probe la dosar, cercetările au fost extinse pentru două infracțiuni de act sexual cu minori, iar față de suspect au fost luate primele măsuri preventive.

Publicitate

„Față de inculpat s-au dispus măsuri preventive, în considerarea pericolului concret pentru ordinea publică a faptelor presupus a fi fost săvârșite de către inculpat, după cum urmează: inițial a fost reținut de la data 01.11.2021 până pe 02.11.2021, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sfântu Gheorghe a dispus măsura arestului preventiv la data de 02.11.2021, măsură menținută până la data de 27.11.2021, dată la care judecătorii de la Tribunalul Covasna au dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, începând cu data de 27.11.2021 până în data de 26.12.2021. Măsura preventivă a arestul la domiciliu a fost prelungită până în data de 26.01.2022, fiind revocată de judecătorii de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna la aceeași dată”, au mai transmis procurorii.

Odată finalizat rechizitoriul, procurorii din Covasna au trimis în judecată dosarul penal, iar infracțiunile de care profesorul de muzică este acuzat sunt act sexual cu un minor și viol. Faptele pentru care a fost cercetat inculpatul sunt pedepsite cu închisoarea de la 3 la 10 ani, respectiv cu închisoarea de la 5 la 12 ani, precum și cu interzicerea unor drepturi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes