Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Profesor de la Colegiul National „Andrei Saguna”, către preşedintele Iohannis: „Cum îndrăznește cineva să pună în pericol viitorul unei țări, punând oameni incompetenți în fruntea țării?”

Publicat

pe

„Cum îndrăznește cineva să pună în pericol viitorul unei țări, punând oameni incompetenți în fruntea țării”?, a declarat profesorul Cătălin Ciupală, pentru Edupedu.ro, când a fost întrebat cum reacționează la declarația președintelui Iohannis de săptămâna trecută. Cătălin Ciupală este profesor de matematică la Colegiul National Andrei Saguna din Brasov. Pe 1 iunie, președintele Klaus Iohannis i-a criticat dur pe profesorii sunt în grevă pentru ca majorările salariale promise și negociate de Ligia Deca să se aplice de acum, așa cum prevedea Legea educației „România educată”.

„Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? Este o generație întreagă care dă BAC și trebuie să meargă la facultăți. E o generație întreagă care dă Evaluare Nationala. După ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum in ce temei mai continuă greva?”, a declarat Klaus Iohannis.

Edupedu.ro: Ca profesor de excelență, ce a însemnat pentru dvs. mesajul președintelui Iohannis, care acum 6 zile a spus „cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale după ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut?”

Cătălin Ciupală: Eu aș răspunde în felul următor: cum îndrăznește cineva să pună în pericol viitorul unei țări, punând oameni incompetenți în fruntea țării? Aș răspunde cu chestia aceasta, pentru că sunt dovediți a fi incompetenți prin faptul că nu pot să atragă fonduri guvernamentale, fonduri europene. Deci, ce să mai spun? Personal, m-am simțit jignit, pentru că fetița mea cea mare este în clasa a XII-a, nu consider că îi pun în viitor în pericol viitorul. Ea a înțeles foarte bine despre ce e vorba și, fără niciun fel de presiune din partea mea, a înțeles perfect despre ce e vorba și și-a dat seama de pericolele care există dacă nu se măresc salariile în învățământ. Și a zis că ne susține.

Publicitate

M-am simțit jignit. Ca să răspund cu altă întrebare: cum își permite cineva să pună în pericol viitorul țării prin oameni incompetenți, dovedit incompetenți? Personal, sunt jignit. Pe de altă parte, am și probleme în care mă gândesc foarte serios la ce va face fetița mea pe viitor, dar nu se va întâmpla nimica grav, pentru că sunt absolut convins că cei din actul guvernamental o să cedeze. O să cedeze dintr-un motiv foarte simplu. Dacă nu cedează acum, ei vor avea enorm de mult de pierdut în alegerile viitoare. Și se gândesc în primul rând la alegeri, nu se gândesc la ceva.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes