Connect with us
Publicitate

Eveniment

Profesor al Universității Transilvania din Brașov, acuzat de hărțuire de mai multe foste studente. A fost sesizată Comisia de etică

Publicat

pe

Publicitate

Comisia de etică a Universității Transilvania din Brașov (UniTBv) a fost sesizată de conducerea instituției de învățământ superior cu privire la acuzațiile de hărțuire ale mai multor foste studente la adresa profesorului Alexandru Matei, transmite UniTBv într-un răspuns pentru Edupedu.ro.

„Ca urmare a informațiilor la care faceți referire și care au apărut în mediul online, conducerea Universității Transilvania a informat Comisia de etică universitară pentru a analiza aceste informații și a ne transmite un punct de vedere”, a transmis Universitatea la solicitarea Edupedu.ro.

Cel puțin trei studente sau foste studente din țară au scris pe Facebook marți și miercuri, 27-28 februarie, despre cum profesorul le hărțuia pe rețelele sociale, referitor la aspectul fizic, și cum le scria încontinuu deși acestea nu au mai vrut să discute cu el.

”Alex, ești cam bună. Așa că nu știu dacă ai de ce să îți faci griji. (…) Dar ești îndrăgostită de cineva, iar eu sunt deja căsătorit… :(”, i-a scris în 2020 Alexandru Matei unei studente de la Facultatea de Litere de la UBB Cluj, atunci în anul I de studii. „Lasă-mă să pic studenții… Îi pic, mademoiselle”, i-a mai scris profesorul aceleiași tinere, după cum se arată în capturile de ecran publicate de aceasta.

  • Contactat de Edupedu.ro, profesorul nu a răspuns apelurilor telefonice. I-am solicitat o poziție prin email, iar în momentul în care răspunde, o vom publica.
  • „Aș vrea să-mi cer scuze sincere pentru gesturile și cuvintele mele care, de-a lungul timpului, au lezat”, a scris pe Facebook miercuri după-amiază Alexandru Matei.

Unei alte tinere i-a scris când aceasta avea circa 17 ani și era în clasa a X-a, potrivit altei postări de pe Facebook:

Publicitate

„Motivul pentru care i-am răspuns vreodată acestui individ la mesaje este că aveam încredere în el, cunoscându-l din mediul scriitoricesc bucureștean, de la evenimentele literare și culturale, unde ne intersectam foarte des, îi citisem articolele și cărțile. Iar asta face ca faptele sale de hărțuire să aibă o dimensiune și mai perversă”, scrie tânăra în postarea de pe Facebook.

Revenind la răspunsul Universității Transilvania, „la nivel instituțional nu a fost înregistrată nicio sesizare referitoare la încălcări ale normelor de etică academică săvârșite de prof. Alexandru Matei”, a mai transmis UniTBv.

„UNITBV a reacționat și va reacționa întotdeauna, în acord cu legislația în vigoare, atunci când există fapte prin care se încalcă norme ale eticii academice”, au adăugat reprezentanții instituției.

Potrivit răspunsului pentru Edupedu.ro, universitatea susține că profesorul predă în cadrul acesteia din 1 octombrie 2019, de când este și conferențiar universitar, potrivit celui mai recent CV al său. În februarie 2022 și-a susținut teza de abilitare și, în prezent, apare ca profesor universitar pe site-ul Facultății de Litere UniTBv.

În trecut, a mai predat la Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea privată Lumina care a funcționat între anii 2010 și 2016, dar și la Universitatea privată „Spiru Haret”, conform sursei citate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ainstain 2

    1 martie, 2024 at 11:52 am

    Drumul e lung…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes