Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Prof. Dr. Marin Marin de la Universitatea Transilvania din Brașov, în top 2% oameni de ştiință din lume conform unui prestigios clasament realizat de Stanford University

Publicitate

Publicat

pe

Calitățile remarcabile de cercetător ştiințific profesionist ale domnului prof. habil. dr. Marin Marin de la Facultatea de Matematică şi informatică a Universității Transilvania din Braşov, sunt evidențiate într-un clasament internațional al oamenilor de ştiință, conform buletinului informativ al UniTBv.

Publicitate

Universitatea Stanford, împreună cu grupul editorial Elsevier și SciTech Strategies, au publicat un clasament al primilor 2% dintre oamenii de ştiință din lume (World Ranking of Scientists) aleşi din șapte milioane de persoane, din 22 domenii de activitate. Lista este foarte cuprinzătoare, circa 160.000 de nume pe domenii, cu număr de lucrări, primul an de publicare etc. În aceasta listă apare şi numele distinsului profesor universitar abilitat doctor Marin Marin.

În anul 2019 domnul profesor Marin Marin a primit din partea Universității „Ovidius” din Constanța înaltul titlu de Profesor Honoris Causa, fapt ce este foarte onorant pentru facultatea noastră.

Conform sursei citate, domnul profesor are o activitate științifică şi didactică deosebită. În bazele de date ştiințifice are următorii indici Hirsch: WOS h-index = 38, Scopus h-index = 37 şi Google Academic h-index = 43.

Publicitate

Lucrări publicate: 139 WOS, 160 Scopus, 175 Google Academic. Numărul citărilor este impresionant: citări WOS 2.342, citări Scopus 2.651, citări Google Academic 3.467. De asemenea, ResearchGate: 37,32.

Prof. Dr. Marin Marin este membru în editorial boardul mai multor jurnale matematice cu factor de impact şi un scor relativ de influență importante, şi anume: Boundary Value Problems, Applied Mathematical Modelling etc. Domnia sa a publicat, împreună cu prof. A. Ochsner şi Adina Chirilă, o serie de cărți de specialitate la vestita editură Springer: Essentials of Partial Differential Equations: With Applications; Complements of Higher Mathematics; Eigenvalue and Eigenvector Problems in Applied Mechanics; Distribution Theory Applied to Differential Equations.

În anul 2010 a fost distins cu Premiul Universității Transilvania din Brașov, pentru publicarea în reviste cu factor mare de impact, iar în anul 2012 a primit Premiul „Spiru Haret” al Academiei Române, ca recunoaștere pentru activitatea sa de cercetare remarcabilă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes