Connect with us

Fapt divers

Prof. Dr. Marin Marin de la Universitatea Transilvania din Brașov, în top 2% oameni de ştiință din lume conform unui prestigios clasament realizat de Stanford University

Redactia

Publicat

pe

Calitățile remarcabile de cercetător ştiințific profesionist ale domnului prof. habil. dr. Marin Marin de la Facultatea de Matematică şi informatică a Universității Transilvania din Braşov, sunt evidențiate într-un clasament internațional al oamenilor de ştiință, conform buletinului informativ al UniTBv.

Publicitate

Universitatea Stanford, împreună cu grupul editorial Elsevier și SciTech Strategies, au publicat un clasament al primilor 2% dintre oamenii de ştiință din lume (World Ranking of Scientists) aleşi din șapte milioane de persoane, din 22 domenii de activitate. Lista este foarte cuprinzătoare, circa 160.000 de nume pe domenii, cu număr de lucrări, primul an de publicare etc. În aceasta listă apare şi numele distinsului profesor universitar abilitat doctor Marin Marin.

În anul 2019 domnul profesor Marin Marin a primit din partea Universității „Ovidius” din Constanța înaltul titlu de Profesor Honoris Causa, fapt ce este foarte onorant pentru facultatea noastră.

Publicitate

Conform sursei citate, domnul profesor are o activitate științifică şi didactică deosebită. În bazele de date ştiințifice are următorii indici Hirsch: WOS h-index = 38, Scopus h-index = 37 şi Google Academic h-index = 43.

Lucrări publicate: 139 WOS, 160 Scopus, 175 Google Academic. Numărul citărilor este impresionant: citări WOS 2.342, citări Scopus 2.651, citări Google Academic 3.467. De asemenea, ResearchGate: 37,32.

Publicitate

Prof. Dr. Marin Marin este membru în editorial boardul mai multor jurnale matematice cu factor de impact şi un scor relativ de influență importante, şi anume: Boundary Value Problems, Applied Mathematical Modelling etc. Domnia sa a publicat, împreună cu prof. A. Ochsner şi Adina Chirilă, o serie de cărți de specialitate la vestita editură Springer: Essentials of Partial Differential Equations: With Applications; Complements of Higher Mathematics; Eigenvalue and Eigenvector Problems in Applied Mechanics; Distribution Theory Applied to Differential Equations.

În anul 2010 a fost distins cu Premiul Universității Transilvania din Brașov, pentru publicarea în reviste cu factor mare de impact, iar în anul 2012 a primit Premiul „Spiru Haret” al Academiei Române, ca recunoaștere pentru activitatea sa de cercetare remarcabilă.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Fapt divers

Un urs a dat iama în stupii unui gospodar din judeţul Braşov. Atras de miere, animalul atacă aproape zilnic

Redactia Brasov

Publicat

pe

Un bărbat din localitatea Jimbor, județul Brașov, a rămas fără stupină după ce un urs a intrat în curte și i-a distrus toate cele 20 de familii de albine.

Omul e disperat, pentru că sălbăticiunea e atrasă acum de animalele din gospodărie. Vine aproape în fiecare seară la grajdurile aflate pe deal, în vecinătatea pădurii, unde sunt animale domestice, dar și căprioare.

A reclamat cele întâmplate la administratorul fondului de vânătoare și a cerut despăgubiri, dar procedura e greoaie.

Publicitate

Între timp, a împrejmuit locul cu gard de sârmă și a dus la grajduri câini de pază, să dea alarma când vine sălbăticiunea, relatează stirileprotv.ro.

Publicitate
Citește mai mult

Fapt divers

Brașoveanul Ion Țiriac s-a infectat în SUA, de la fiica sa, cu SARS-CoV-2 iar după vindecare s-a vaccinat: Am avut norocul norocului. Dacă ai puțină minte, n-ai cum să nu-l faci

Redactia

Publicat

pe

Ion Țiriac a dezvăluit că a avut COVID-19. Între timp, s-a refăcut și a ales să se vaccineze.

Publicitate

Omul de afaceri a contractat virusul Sars-CoV-2, dar a ales să țină acest lucru secret până acum. Ion Țiriac spune că a trecut ușor peste infectarea cu virusul, fără a avea simptome, și mărturisește că s-a imunizat.

„Am avut norocul norocului, am trecut prin ea (boala COVID-19, n.red.) fără să simt, aproape nu știam că o am la vârsta asta tânără la care sunt, la 82 de ani n-am avut absolut niciun simptom. Se întâmplă, mai bine așa decât altfel. Am fost la un test de rutină, am fost în Statele Unite, de-acolo am luat-o, de la fiică-mea care a luat-o de la Universitate. Am trecut toți peste cu bine, mulțumesc lui Dumnezeu. Având în vedere că mi-a venit rândul la vaccin, le-am făcut pe amândouă”. a spus Țiriac.

Publicitate

Ion Țiriac precizează că nu a avut nicio îndoială în privința vaccinului.

„L-am făcut pe cel pe care mi l-a dat, mi se pare că Pfizer. Este un vaccin ca toate vaccinurile. N-ai cum să nu-l faci dacă ai puțină minte în cap”, a mai spus Țiriac.

Publicitate

Având în vedere că mi-a venit rândul la vaccin, le-am făcut pe amândouă (n.r. dozele). L-am făcut pe cel pe care mi l-a dat, mi se pare că Pfizer. Este un vaccin ca toate vaccinurile. N-ai cum să nu-l faci, dacă ai puțină minte în cap”, a spus Ion Țiriac pentru ObservatorNews.

Chiar dacă pandemia de coronavirus nu l-a afectat din punct de vedere al sănătății, Ion Țiriac suferă din punct de vedere financiar: „Eu personal am pierdut foarte mulți bani, în special cu turneul de tenis de la Madrid, pe care anul trecut nu l-am jucat… și care turneu trebuie să-l joc în mai, acum. E undeva la 40 de milioane de euro. În rest, un paradox: anul trecut, în România s-au vândut mai multe mașini ca în 2019. Lumea poate că nu mai poate să călătorească cu avionul și își ia mașină”.
Citeşte întreaga ştire: Ion Țiriac a făcut COVID. „Am luat-o de la fiică-mea”

Publicitate
Citește mai mult

Fapt divers

Cum ai fi primit un “Like” la începutul secolului al XX-lea?

Avatar

Publicat

pe

Muzeul de Etnografie Brașov a explicat pe pagina de socializare a instituției, într-un mod inedit, modul în care un tânăr intra în grațiile unei fete la începutul anilor 1900.

Publicitate

„Astăzi ne imaginăm că facem un salt în timp, ne întoarcem la începutul anilor 1900 și realizăm un reportaj radiofonic într-un sat din sud-estul Transilvaniei.
– Ce ocazii avea un tânăr dintr-un sat să ofere un cadou unei fete?
– Dacă era priceput, făcea o furcă de tors sau un prâsnel, adică disc decorat cu motive traforate și pictate sau motive crestate, care se atașa la capătul fusului de tors, ca firul să nu alunece. Dacă era mai puțin priceput, dar îndrăzneț și descurcăreț, căuta un tâmplar iscusit, plătea ceva bani și îi făcea el furca și prâsnelul.
– Ce trebuia să spună sau să facă băiatul când oferea cadourile?
– Mai întâi anunța dinainte vizita la casa fetei, spunându-i în pauza de la școală: “Azi venim și aducem o furcă!” Furcile se ofereau a treia zi după Crăciun, iar prâsnelele, după Lăsata de sec. Acestea din urmă erau dăruite mai discret, mai exact ascunse în papuci, cu ocazia vizitelor scurte, însă și ele anunțate dinainte.
– Cum dădea o fată “Like” tânărului care i-a oferit cadoul?
– Era nevoie de puțină răbdare. Ambele cadouri erau funcționale. Dacă fata folosea furca sau prâsnelul la șezătoarea unde era prezent și băiatul, iar acesta observa și înțelegea mesajul discret, dar vizibil”, scrie Muzeul de Etnografie Brașov pe pagina de socializare a instituției.

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>