Connect with us
Publicitate

Economic

Producătorul Preh, furnizor pentru Porsche, Mercedes, Audi sau BMW, mizează pe afaceri de 257 mil. euro 2021, în creștere cu 13%. Criza globală de pe piaţa semiconductoarelor, mai periculoasă pentru industria auto și decât COVID

Publicitate

Publicat

pe

Producătorul de componente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Mercedes, Audi sau BMW, şi-a bugetat pentru 2021 o cifră de afaceri de 257 mil. euro, în creştere cu peste 13% faţă de anul trecut, când compania a avut afaceri totale de 227 mil. euro. Compania preconizează pen­tru 2021 o uşoară creştere a industriei auto comparativ cu anul 2020, lucru care se ob­ser­vă şi în comenzile clienţilor Preh România, aferente începutului acestui an.

Publicitate

„Epidemia de coronavirus s-a resimţit pu­ternic, mai ales prin scăderea drastică a cifrei de afaceri, care a fost cu 23% mai mică faţă de ce s-a bugetat pentru anul 2020. Am re­uşit să trecem peste lunile grele şi să nu fim ne­voiţi să facem reduceri de personal. De ace­ea, în momentul deblocării economiei, în toam­nă, am putut reveni mai puternici şi mai re­pede la producţia volumelor mari cerute de cli­enţi. Spectrul ameninţării coronavirusului devine noul «normal», căruia trebuie să ne adăptam şi în contextul căruia trebuie să ne desfă­şurăm activitatea în continuare“, a de­clarat pentru Ziarul Financiar Mihaela Forgaciu, general manager şi administrator al Preh România.

Compania deţine o fabrică de compo­nen­te auto în localitatea Ghimbav, judeţul Bra­şov şi centre de servicii software şi hard­ware la Iaşi şi Braşov. La fabrica Preh din localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, sunt pro­duse comutatoare multifuncţionale pen­tru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală a automobilelor pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Mercedes.

„Pentru primul trimestru din 2021 se pre­fi­gu­rează o creştere a vânzărilor cu apro­ximativ 15% peste volumele bugetate. Din păcate, criza globală de pe piaţa semi­con­duc­toa­relor, care afectează major toţi pro­ducă­to­rii auto, este o mare ameninţare în calea reali­ză­rii vânzărilor de componente aşteptate de către clienţi. La nivelul tuturor firmelor afec­tate sunt înfiinţate celule de criză în scopul «jonglării» cât mai eficient cu resursele redu­se de pe piaţă şi al reducerii la minim a riscu­rilor celor implicaţi în lanţul logistic dintre furnizorul de semiconductoare şi linia de asam­bla­re a producătorului auto. 2021 va fi mar­cat major de această criză, iar revenirea eco­no­miei se va face mult mai lent şi cu cos­turi mult mai mari“, a mai spus Mihaela Forgaciu.

Publicitate

Compania deţine şi un centru de servicii software şi hardware la Iaşi, deschis în primul trimestru din 2017, unde produce „compo­nen­te electronice inovatoare pentru sisteme­le de operare din interiorul autovehiculelor“. Preh a realizat anul trecut un program de investiţii de 15 mil. euro, în principal pentru creşteri de capacitate aferente liniilor de asam­blare şi a maşinilor de SMT, cât şi pen­tru echiparea noii hale de logistică. Compa­nia a ajuns în prezent la 2.172 de angajaţi şi in­tenţionează să crească personalul la 2.265 de oameni până la finalul anului 2021.

„Suntem în continuă dezvoltare şi de aceea acţiunile de recrutare nu se opresc nici în 2021. Aşteptăm să ni se alăture colegi mon­tatori electromecanici, ingineri electro­nişti, specialişti în planificare şi logistică, ingineri pentru asigurarea calităţii, tehnologi, pentru zona de producţie. Pentru birourile de dezvoltare din Iaşi şi Braşov căutăm colegi să dezvolte împreună cu noi hardware, software şi soluţii mecanice pentru noi proiecte de e-mobility, HMI, commercial vehicles“, a afirmat administratorul Preh România.

Compania a fost înfiinţată în anul 2008 cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehi­cule. Acţionarii Preh România sunt Preh GmbH cu 98% din titluri şi Preh Be­teili­gungs GmbH din Germania cu 2% din ac­ţiuni. Grupul german Preh este controlat de Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes