Connect with us
Publicitate

Social

Producătorul de pavele Symmetrica investeşte 9 milioane de euro în linii noi pentru producerea de sisteme pentru canalizări în Prejmer și alte patru locații

Publicat

pe

Publicitate

Producătorul de pavele Symme­trica din Suceava investeşte 9 mil. euro în extinderea cu noi linii de producţie în cinci dintre cele şapte fabrici ale sale. Noile linii vor fi dedi­cate producerii de elemente pentru sisteme de canalizare în contextul cererii tot mai mari de astfel de produse. „Piaţa sistemelor de canalizare este în creştere constantă şi estimăm că cererea va fi tot mai mare în viitor, mai ales în contextul nevoii de branşare a locuinţelor, în special în mediul rural, la sistemul de canalizare“, spune Sebastian Bobu, director executiv la Symmetrica, pentru Ziarul Financiar.

Capacitatea de producţie zilnică pentru fiecare dintre aceste linii poate ajunge la circa 200 de tuburi din beton sau elemente de cămin. Pentru anul 2021, Symmetrica mizează pe producerea a circa 30.000 de elemente pe toate cele trei linii ce vor fi inaugurate în acest an.

Până acum, compania a pus în funcţiune prima linie de elemente pentru sisteme de canalizare în cadrul fabricii din Vrancea (Doaga), pentru ca până în această toamnă să fie inaugurate şi cele amplasate în fabricile de la Braşov (Prejmer) şi Suceava (Solca).

Anul viitor, Symmetrica va derula investiţii în astfel de linii în unităţile de producţie din Arad (Zimandu Nou) şi Bistriţa-Năsăud (Cociu). Fabrica din Arad este cea mai nouă din portofoliul Symmetrica, fiind inaugurată în luna iulie 2021, după o investiţie de peste 6 milioane de euro.

Publicitate

„Fiecare dintre aceste linii necesită fonduri de aproximativ 1,8 milioane de euro în achiziţia de teren, construcţia halelor de producţie şi echiparea cu utilaje. Astfel, în total, investiţia în liniile dedicate elementelor pentru canalizare va ajunge la peste 9 milioane de euro.“

Producătorul de pavele şi borduri Symmetrica, deţinut de familia Stanciu, şi-a majorat businessul cu 19% în 2020, ceea ce a dus rezultatul la 162,2 milioane de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul a avut aproape o dublare faţă de anul precedent, situându-se la 17,1 mil. lei.

Piaţa locală de pavaje a ajuns la o valoare de 129 de milioane de euro în 2019, ceea ce înseamnă un avans de circa 20% comparativ cu anul precedent. Piaţa are mai mulţi jucători locali, dar şi câţiva cu acţionariat străin. Printre companiile deţinute de antreprenori locali, se regăseşte, alături de Symmetrica din Suceava (familia Stanciu), şi Elis Pavaje din Alba (familia Goţa). Concurenţi sunt şi alte companii locale mai mici sau grupuri internaţionale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes